Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » A volt főnököm nem akar...

A volt főnököm nem akar fizetni. Azt mondta hogy be vagyok jelentve de kiderült hogy mégsem. Tartozik 65000ft al. Mit csináljak?

Figyelt kérdés
2012. szept. 25. 12:03
 1/8 anonim ***** válasza:
Keress meg egy munkajogi ügyvédet. Minden mást ő elintéz. Ha bíróságra kerül a dolog, nagyon jók az esélyeid, de szerintem még előtte ki fogja fizetni a béred.
2012. szept. 25. 12:19
 2/8 anonim ***** válasza:
70%

1. Munkaszerződést írtatok-e, van-e nálad abból 1 példány

2. Van-e olyan kolléga, munkatárs, aki igazolni tudja, (ha akarja, ha felvállalja) hogy valóban naponta ott dolgoztál

Ha a kettő közül minimum az egyikkel nem rendelkezel, szinte reménytelen, hogy bizonyítani tudd, hogy ott dolgoztál, símán letegadhatja.

2012. szept. 25. 12:34
 3/8 A kérdező kommentje:
A kollégámat sem fizette ki. A telefonomban benne van minden egyes kép amit eddig csinàltam.
2012. szept. 25. 12:40
 4/8 A kérdező kommentje:
Nem írtunk viszont munkaszerződést mert azt mondta hogy nyugodjak meg be vagyok jelentve. Erre kiderült hogy mégsem. A munkjogi ügyvéd mit tud csinálni ?
2012. szept. 25. 12:42
 5/8 anonim ***** válasza:
56%

Ha be lettél volna jelentve, akkor ugyan miért nem akart szerződést írni???

Így akkor nehéz lesz, de ha a kollégáddal egymásnak tanuskodtok, akkor talán.

2012. szept. 25. 12:48
 6/8 anonim ***** válasza:
65%
Hát ihatsz hideg vizet a pénzedre! Ha feljelented akkor te is megütöd a bokádat! Ő lehet hogy simán zsebből kicsengeti a 150 ezres büntid de gondolom neked nem esne jol egy ekkora büntetés. Mivel illegálisan dolgoztál! Ha nem írtál alá pappírt akkor nem vagy bejelentve! És sajnos nincs mivel védekezned a telefon fotóiddal csak azt bizonyítod majd, hogy feketén dolgoztál!
2012. szept. 25. 12:50
 7/8 A kérdező kommentje:
Jó de valamilyen megoldás csak van az ilyen esetekre mert gondolom nem ez lenne az első h valakit nem fizetnek ki.
2012. szept. 25. 12:55
 8/8 anonim ***** válasza:
Ez így igaz, hogy nem ez az első! A szomszédomnak 600.000 rel tartozott a főnöke. 2 évig ment a polgári per és a szomszédom kb ennyit költött ügyvédre, és mi lett a vége?! Se pénz se posztó! Szóval nem tehetsz semmit. Legalább írtál alá próba idős pappírt? Gondolom semmit nem írtál alá. Így fekete munkásnak számitasz.
2012. szept. 25. 13:00

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!