Átvertek. Tehetek feljelentést?
Szerintem nem tudod bizonyítani, hogy a borítékba te pénzt tettél...
Egyáltalán minek csináltál ilyet? Annyi más lehetőség van a pénz eljuttatásának...
"Egyáltalán minek csináltál ilyet?"
Az "eladó" nyilván pontosan tudta, hogy ezt bizonyítani lehetetlen. Így működik a csalás.
""Egyáltalán minek csináltál ilyet?"
Az "eladó" nyilván pontosan tudta, hogy ezt bizonyítani lehetetlen. Így működik a csalás."
Igen, de itt az "vevő" kérdezett. Úgy értettem, hogy minek ment bele ilyenbe...
Tehetsz ismeretlen tettes álltal elkövetett csalás miatt feljelentést, készül róla egy akta, porosodik x hónapig a fiókban, majd kapsz egy levelet, hogy bizonyíték hiányában lezárták a nyomozást. Ha meg az adott embert gyanúsítod meg, és nincs bizonyítékod (ami nincs...) akkor meg ő úgy beperelhet, hogy a gatyád is rámegy.
Téged bizony átvertek. Legközelebb sose dőlj be ilyennek! Pénzt csak bankon, vagy egyéb bizonyítható úton át, aláírt, érvényes szerződés ellenében adunk! És elsőnek a szerződés/számla, és UTÁNA a pénz.
Szerintem van minimál összeg amivel foglalkoznak és ez alatta van.
Másrészt borítékban küldted, mire fel gondolod átvertek?
Tudod nekem mennyi mindent loptak már el a POSTÁN? Pont egy átlátszó borítékban lapuló pénzt ne vennének észre?
Még szegény családnak küldött segélycsomagot is megpattintották!
Persze jó esélye van az átverésnek is, csak bizonyítani nem lehet így.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!