Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Hány éves korig jár a családi...

Gandalf20 kérdése:

Hány éves korig jár a családi 2012?

Figyelt kérdés
Úgy tudom 20 éves korig de most azt is mondták nekem hogy Hoffmann Rózsi kitolta 21 éves korig aki most kezdte szeptemberben a sulit és nekik még nem kell tandíjat se fizetni. Erre szeretnék választ hátha valaki tud valami pontosabbat.
2012. szept. 13. 16:49
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
elvileg 20 éves korig. gyakorlatilag meg ki tudja
2012. szept. 13. 17:09
 2/14 anonim ***** válasza:

A családi pótlék annak a tanévnek a végéig jár, amelynek időtartama alatt a gyermek betölti a 23. életévét, feltéve, hogy közoktatási intézményben folytatja a tanulmányokat.

Közoktatási intézmény: óvoda, általános iskola, szakmunkásképző iskola, szakiskola, gimnázium, szakközépiskola, alapfokú művészetoktatási intézmény, gyógypedagógiai-, konduktív pedagógiai nevelési-oktatási intézmény, diákotthon és kollégium.

1ébként annak a tanévnek az utolsó napjáig jár, amelyben a gyermek a 20. életévét betölti

2012. szept. 13. 17:27
 3/14 anonim ***** válasza:

Ha közoktatásban tanul, akkor annak a tanévnek a végéig, amelyikben betölti a 20. életévét.

"Iskoláztatási támogatás

8. §25 (1)26 Iskoláztatási támogatásra jogosult

ab) a tankötelezettsége megszűnését követően közoktatási intézményben tanulmányokat folytató gyermekre (személyre) tekintettel annak a tanévnek az utolsó napjáig, amelyben a gyermek (személy) a huszadik - a fogyatékos személyek jogairól és esélyegyenlőségük biztosításáról szóló törvény alapján fogyatékossági támogatásra nem jogosult, de sajátos nevelési igényű tanuló esetében huszonharmadik - életévét betölti; "

[link]

2012. szept. 14. 06:49
 4/14 anonim válasza:
Esetleg tud valaki pontosat? elég köcsögség ha 20éves korig, mert onnan még van két-3év munkáig, ez elég kitolás nem?
2012. szept. 14. 16:01
 5/14 anonim ***** válasza:
nekem még 1 év van hátra az iskolából most nyáron lettem 20 és már nem jár.
2012. szept. 14. 16:47
 6/14 anonim ***** válasza:
nem azért jár a családi mert iskolába jár,hanem a gyerek szükségleteit "fedezi"....már gondolkodtak rajta h korhoz kötnék...kis gyerek x pénz 10-14ig y stb
2012. szept. 14. 17:16
 7/14 anonim ***** válasza:

ma 16:01-es:

A hatályos jogszabály szerintem elég pontos.

Nyisd meg a válaszod fölötti válaszban található linket.

2012. szept. 14. 18:49
 8/14 anonim válasza:
Köszönöm, viszont ez akkor is gázos, mert ezzel rákényszerítenek, hogy menj el dolgozni valamit 20 évesen mert nekünk pl csak a családi és a nyugdíj van
2012. szept. 15. 10:20
 9/14 anonim ***** válasza:
ha csak a 12e Ft-ért jársz iskolába rég rossz...
2012. szept. 15. 10:30
 10/14 A kérdező kommentje:
Akkor a tb támogatás is megszűnik evvel mert az sza. akkor még 2 évig magamnak fizessem ??
2012. szept. 16. 20:50
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!