Helyen teszem-e, ha megpróbálom barátomat lebeszélni a feljelentésről?
Elvált barátom volt felesége kiskorú gyermekével a szomszéd megyébe költözött, a régi lakhelyétől kb. 90-100 km távolságra. Barátom a költözéssel nem értett egyet. A bíróság a gyermeket az anyánál helyezte el. Barátom most azt fontolgatja, hogy feljelenti a lakcímbejelentést elfogadó és a gyermek (és az anya) új lakcímkártyáját kiállító okmányhivatalt, hogy törvényellenesen járt el, mert az apa aláírása nélkül, csak a bírói végzésre hagyatkozva elfogadta a lakcím-bejelentést. Én megpróbáltam barátomat meggyőzni arról, hogy egy okmányirodával nincs értelme pereskedni, de ő ragaszkodik hirtelen mérgében támadt ötletéhez. Van-e értelme egy okmány-iroda ellen ilyen esetben feljelentést tenni, vagy úgy gondoljátok, hogy folytassam a lebeszélést, mert lehet, hogy a végén nem fog eredményt elérni a feljelentéssel?
Minden tanácsot előre is köszönök.
Nem külföldre költözött a volt neje. Mit akar feljelenteni?
Azért szép is volna, ha egy elvált társ határozná meg, hol is élhet a volt családja országon belül.
Először is köszi az eddigi válaszokat. De úgy érzem, mintha csak lányok/anyukák válaszoltak volna. De nyilván az anyukák azok, akiken ezek a problémák elsődlegesen lecsapódnak és bizonyára tapasztalatok alapján írtatok. A válaszaitok megerősítettek abban, hogy tovább próbálkozzam a lebeszéléssel. Nehéz lesz!
Apukák! Örülnék, ha ti is írnátok.
ma 20:02 vagyok
Én elvált apuka vagyok. Amikor elváltunk a nejemmel a fiam 8 éves volt. Én is ragaszkodtam a fiamhoz, és örültem volna ha a nejem és a fiam maradnak vidéken. De tudomásul vettem, hogy munkát nem fog itt találni, így elfogadtam, hogy Budapestre költöztek. Majdnem 200km távolság volt köztünk. De megoldottuk. Nem hiszem, hogy jogom lett volna kényszeríteni a volt nejemet, hogy a közelben maradjon. Neki is a fiúnk volt a legfontosabb, és ha csak ilyen áron tudja eltartani akkor tudomásul kell vennem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!