Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Helyen teszem-e, ha megpróbálo...

Helyen teszem-e, ha megpróbálom barátomat lebeszélni a feljelentésről?

Figyelt kérdés

Elvált barátom volt felesége kiskorú gyermekével a szomszéd megyébe költözött, a régi lakhelyétől kb. 90-100 km távolságra. Barátom a költözéssel nem értett egyet. A bíróság a gyermeket az anyánál helyezte el. Barátom most azt fontolgatja, hogy feljelenti a lakcímbejelentést elfogadó és a gyermek (és az anya) új lakcímkártyáját kiállító okmányhivatalt, hogy törvényellenesen járt el, mert az apa aláírása nélkül, csak a bírói végzésre hagyatkozva elfogadta a lakcím-bejelentést. Én megpróbáltam barátomat meggyőzni arról, hogy egy okmányirodával nincs értelme pereskedni, de ő ragaszkodik hirtelen mérgében támadt ötletéhez. Van-e értelme egy okmány-iroda ellen ilyen esetben feljelentést tenni, vagy úgy gondoljátok, hogy folytassam a lebeszélést, mert lehet, hogy a végén nem fog eredményt elérni a feljelentéssel?

Minden tanácsot előre is köszönök.

2012. szept. 9. 19:36
 1/8 anonim ***** válasza:
Országon belül oda költözik a szülő a gyerekkel, ahová akar, csak a külföldre költözéshez kell a különélő szülő beleegyezése.
2012. szept. 9. 19:45
 2/8 anonim ***** válasza:
100%

Nem külföldre költözött a volt neje. Mit akar feljelenteni?

Azért szép is volna, ha egy elvált társ határozná meg, hol is élhet a volt családja országon belül.

2012. szept. 9. 19:45
 3/8 anonim ***** válasza:
100%
A barátod kicsit el van tévedve. Már rég nincs röghöz kötés. Így a volt felesége Magyarországon belül oda költözik ahol megfelelő körülményt tud biztosítani a gyermekének. Ha mondjuk Budapesten éltek és Debrecenben kap munkát, akkor oda költözik gyerekestül. Feljelenti nincs értelme és hülyének is néznék. Annyit tehet, hogy beszél a volt nejével, hogy a kötelező láthatás anyagi részét felezzék el a távolság miatt.
2012. szept. 9. 20:02
 4/8 anonim ***** válasza:
100%
Jelentse. Max kiröhögik. Nem külföldre költözött. Annyira bírom az ilyen apukákat.... Az én férjem is hepciáskodott, hogy nem költözhetek.. mondom ok, akkor tarts el, mert itt nincs meló. Ahhoz nem volt kedve, tehát költöztünk.
2012. szept. 9. 20:04
 5/8 A kérdező kommentje:

Először is köszi az eddigi válaszokat. De úgy érzem, mintha csak lányok/anyukák válaszoltak volna. De nyilván az anyukák azok, akiken ezek a problémák elsődlegesen lecsapódnak és bizonyára tapasztalatok alapján írtatok. A válaszaitok megerősítettek abban, hogy tovább próbálkozzam a lebeszéléssel. Nehéz lesz!

Apukák! Örülnék, ha ti is írnátok.

2012. szept. 9. 20:14
 6/8 anonim ***** válasza:
100%

ma 20:02 vagyok

Én elvált apuka vagyok. Amikor elváltunk a nejemmel a fiam 8 éves volt. Én is ragaszkodtam a fiamhoz, és örültem volna ha a nejem és a fiam maradnak vidéken. De tudomásul vettem, hogy munkát nem fog itt találni, így elfogadtam, hogy Budapestre költöztek. Majdnem 200km távolság volt köztünk. De megoldottuk. Nem hiszem, hogy jogom lett volna kényszeríteni a volt nejemet, hogy a közelben maradjon. Neki is a fiúnk volt a legfontosabb, és ha csak ilyen áron tudja eltartani akkor tudomásul kell vennem.

2012. szept. 9. 20:18
 7/8 anonim ***** válasza:
100%
szimpatikus hozzáállás apuka részéről! Respect!
2012. szept. 9. 20:21
 8/8 A kérdező kommentje:
Minden válaszolónak köszönöm. Nagyon hasznos volt.
2012. szept. 12. 13:52

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!