Tudnek-e becsuletsertesi eljarast indittani a voltbaratom ellen?
Ez csak szabálysértési alakja a becsületsértésnek.
Ha rendszeresen hív telefonon, az viszont zaklatás.
Én nem ajánlanám a pereskedést becsületsértés miatt.Macerás. Bíróságra kell járkálnod, fizetned kell egy ügyvédet pótmagánvád esetén. Az ügy kimenetele nem biztos, és akkor az neked is bumeráng lehet.A barátokat be kell idéztetned tanúként. Vagy örülnek neki, de inkább nem. Ha a srác viccnek tekinti a "szívatást" veled szemben,akkor nem kell alkalmat adni neki, hogy lehetősége legyen újra lejáratni téged. Ha komollyá válik az ügy, és úgy zaklat, hogy megfélemlít, éjszaka telefonon zaklat többször, akkor én elmennék a rendőrségre.
Amit tehetsz szerintem az az, hogy ismeretlen tettes ellen feljelentést teszel becsületsértés és folyamatos zaklatás miatt. Nem nevesíted az illetőt. Majd a rendőrség kideríti, hogy foglalkozik-e az üggyel vagy nem. Behívnak meghallgatásra, ha gyanítod, hogy ki a zaklató, akkor behívják az illetőt is elbeszélgetésre. Konkrétan nem szabad vádolni senkit semmivel, ha nincs kőkemény bizonyítékod. 1 tanú kevés, 1 sms kevés.Viszont nyoma van a rendőrségen, hogy te ezt jelezted. Ha továbbra is zaklat többször, akkor be fogsz menni a rendőrségre újra, és jelzed, hogy ismét nem hagy békén.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!