Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Ha valaki munkanélkülit kap,...

Ha valaki munkanélkülit kap, de nem tud közmunkában részt venni, saját hibáján kívül - akkor megszűnik a segély? Ez a törvény életbe lépett?

Figyelt kérdés

2012. szept. 6. 20:04
1 2
 11/16 Sándor G ***** válasza:

5/10. rosszul fogjátok fel a dolgokat, nem kell már sokáig aggódni, hogy jár e segély f.h.t.télire, vagy hogy meg lesz e a 30nap munkaviszonyom.

Jövőre 2012-ben márc.tól ugyanis pénzhiányra hivatkozva megszűnik ez az ellátási forma, /volt bérpótló tám.mostan f.h.t/, és nem lesz helyette más sem.

Aki teheti az jelentkezzen a helyi, vagy környékbeli gátőrhöz vízügyhöz, /a munkaügyi kp.n keresztül/,esetleg vízmű társulathoz, közmunkára, itt ugyanis kb.10-11hónapos a szerződési idő, nyugisabb a munka is, tehát jobban jársz mint ha az ökinél, söprögetsz, vagy szedegeted a füvet a csikkeket a járdáról.

2012. szept. 9. 08:36
 12/16 A kérdező kommentje:

Kedves SándorG! Mit kell a vízműnél csinálni?

(nő vagyok, nem túl bodybuilding-es felépítésű..)

Azt, hogy megszűnik, honnan tudod?

Önkénte munkákat végeztem- semmiféle költségtérítés nincs. Semmi nincs.

Folyamatosan próbálok elhelyezkedni, sehogy nem sikerül.

A közmunka alatt is folyamatosan próbálnék. Nem sikerül kitörnöm ebből a szerencsétlen helyzetből, nagyon el vagyok keseredve.(több végzettségem is van, a pénzügyi szakmákon kívül sok mindent el tudnék végezni..)

Szerintem: ha nem lesz segély se , munkalehetőség se- polgárháború lesz és sok öngy ilkos,talán én is . Elegem van.

2012. szept. 9. 12:23
 13/16 anonim ***** válasza:
Össze kellene fognunk,mert akkor több mindent el tudnánk érni,csak így nem tudom hogy? Mert ha valaki netalán mégis munkát találna,azt már nem érdekli,hogy a másikkal mi van,meg az se,hogy előtte milyen szerencsétlen helyzetben volt:(
2012. szept. 9. 14:22
 14/16 A kérdező kommentje:

Igen,13-as kedves hozzászóló. Egy vidéki önkéntes munkán voltam nemrég - a település 70%-a munkanélküli - volt ott egy bánya, bezárták és azóta kínlódnak- 100 embernek megszervezték a közmunkát (mert ez nagyon-nagyon nehéz) és a többi kb. ezer meg őket utálja, vagy éppen meglopja. És ez nem a legrosszabb helyzetű térség...

Vannak nagyon jó példák, mit lehetne elérni összefogással: Pl Markóc.

Ott összefogtak és egész különleges, amit elértek. Lantos Tamás polgármesterrel egy új –előremutató kultúra van kialakulóban.

Egy cikk:

[link]

Köszönöm a hozzászólásokat, zöld mindenkinek. Valóban ezzel, a munkanélküliséggel, az egymásra segítő odafigyeléssel most sokaknak értelmesen kellene foglalkozni, ezen múlik az élhető jövőnk. Lantos T. azt mondja: nem munkahelyeket kell teremteni, hanem értelmes munkát adni az embereknek. És –fogyóban az olaj – kézimunka, kézművesség, önellátás. Ott pl. megszervezték a már elfeledett:ajándékozás, és a csere jelenséget.

Ezek érdekes dolgok. Figyelni kell. Hetesi Zsolt – fenntartható jövő – is azt ajánlja: első lépésként tanuljunk kézimunkát, kézművességet. Fogy a gazdaságosan kitermelhető fosszilis energia, a nagyvárosok hamar éhezni fognak.. Köszönöm, még egyszer a hozzászólásokat!

2012. szept. 9. 21:30
 15/16 anonim válasza:

Szép estét!

Elég régi a kérdés, de érdekelne engem is ez a háztartásbeli alkalmazás!! Most hasonló helyzetben vagyok, már ki is kértem a papírt a hivataltól. Mostanában kellene behívniuk majd (tavaly egész évben dolgoztam), de nem fogom elvállalni, egészségügyi és költözési okok miatt.

Valaki le tudná írni nekem részletesen hogy mit jelent ez a regisztrálás??

2014. jún. 13. 19:38
 16/16 A kérdező kommentje:

Szia, 15. Nem tudom, mit jelent igaziból a "háztartásbeli alkalmazás"

- most kiemeltem a kérdést, hátha valaki tudja, de ha nem jön válasz, ki kéne érni új kérdésnek.

2014. jún. 29. 22:19
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!