Zaklatásnak számítanak az alábbi dolgok?
Ajándékot visszavenni, akkor lehet amennyiben az ajándékozott érdemtelenné válik rá. Pl:házasságban kap a nő egy nagy értékű ékszert és félrelép (bizonyíthatóan), akkor ez az ajándék visszavehető a válás során és ez nem számít bele a vagyonba osztozkodásnál.
Csak úgy, mert olyanom van, nem vehetem vissza az ajándékot.
A ház meg gondolom már a neveteken van, ti tartjátok rendben, fizetitek a számlát stb.
A tegnapi 5, 6 vagyok
Egyéb ügy miatt beszéltem egy ügyvéddel, és azt mondta, h nem mondtam hülyeségeket :)
Az ajándékot tényleg csak akkor lehet visszavenni, ha az ajándékozás oka semmissé válik.
Az ajándék visszavétele kizárólag bírósági úton lehetséges, a bíróságot is meggyőző indokkal.Nem lehet, csak úgy mert ma rossz napom van ...
Gondolom a ház a párod nevén van, illetéket fizettetek, stb. Amennyiben mégis az ajándék visszaadására kerül/ne a sor, akkor a ráfordított költségeket, felújítás, tapétázás stb, visszalehet és kell perelni és ez behajtható.Tehát nem eszik olyan forrón ezt a visszavételt.
De mivel pereskedni senkinek se jó, javaslom, h forduljatok mediátorhoz,aki segít megvilágítani a problémát,elősegíti a kommunikációt, és h miért viselkedik így a családtagotok,
Ez a szolgáltatás a jogi segítségnyújtó irodákban érhető el.Amennyiben picitek van, ha jól értem, akkor gondolom egyikőtök gyesen van, neki ingyenes, de ennek utána kell nézni.HA priviben megírod, h melyik megyében vagy , és véletlenül azonosban vagyunk, akkor közvetlenül tudlak kihez küldeni segítségért.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!