Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Mit tennétek, ha -miután...

Mit tennétek, ha -miután kiadtatok egy lakást bútorozottan- mennétek "látogatásra" az albérlőhöz, az pedig közölné, hogy az összes bútort eladta?

Figyelt kérdés

Azt is közölte, hogy a bútoraim árából új bútorokat vett az IKEÁ-ban Budapesten, (ami nekem még tetszik is),de azokat ő vette, és vegyem tudomásul, hogy semmi közöm hozzájuk...

Ilyenkor mit tehetek?

Hogyan bizonyítsam, hogy voltak azok a bútorok? (fotóim vannak,de arra lehet mondani, hogy fotózhattam akárhol máshol, még akár egy magazin lapjáról is készíthettem fotót...)

2012. aug. 31. 14:21
 1/8 anonim ***** válasza:
100%

Ha van szerzödés, abban benne kell lennie, hogy bútorozottan adtad ki és milyen bútorok vannak benn a lakásban.

Ha nincs szerzödés, akkor semmit sem tehetsz, söt még akkor sem, ha egyáltalán nem fizetnek lakbért.

2012. aug. 31. 14:36
 2/8 A kérdező kommentje:

van szerződés,de abban csak annyi van, hogy bútorozottan, nincs leírva, hogy félmillió forint(sőt több, 540.000) volt ez a szekrény,360.000 meg az.

(Arra nem gondoltam, hogy ilyen történik)

2012. aug. 31. 14:46
 3/8 anonim ***** válasza:
100%

akkor annyit tudsz csinálni, hogyha már így alakult, megtartod az ikea bútorokat.

el nem viheti, hiszen annyi benne van a szerződésben hogy bútorozott, tehát nincs joga üres lakást otthagyni.

ja, és én azonnal kivágnám, ráadásul úgy, hogy nem adnám neki vissza a kauciót (remélem kértél tőle, mikor beköltözött)

2012. aug. 31. 15:06
 4/8 A kérdező kommentje:

kértem,de ő nem fordulhat emiatt bírósághoz?(mármint, hogy milyen jogon nem adtam én vissza a kauciót? - ilyen címen.)

Vagyis, még máshogyan,ragozva ugyanazt:

Bíróság előtt "megáll" az a visszavágás, hogy azért nem adtam vissza a kauciót, mert az albérlő elcsere-berélte(eladta, de a pénz csak tárgyiasult formában van meg,amihez az albérlő szerint semmi közöm) a bútorozott lakás bútorait?

Szóval megáll ez a taláros testület előtt,ha bíróságra megy az albérlő?

2012. aug. 31. 15:12
 5/8 anonim ***** válasza:
Ezt akárhogyan nézem lopás, vagy sikkasztás. Feljelentés bérleti szerződés azonnali megszüntetése. Simán megnyered a pert a lényeg a további károk megelőzése.Ha van számlád az eladott bútorokról (mennyiért vetted)akkor sima ügyed van szaftos kártérítésre, neki meg pár év dutyira.
2012. aug. 31. 15:22
 6/8 anonim ***** válasza:

esetleg beszéld meg vele hogy átmész és tisztázzátok a dolgokat.

kapcsold be a tsebedben a telefonod hangfelvevőjét.

hátha közös nevezőre juttok, ha pedig nem, ott lesz a felvétel amivel be lehet fenyíteni.

jobb ötletem sajnos nincs, de én biztos felrobbannék az idegtől ha ilyen történne velem. hihetetlen hogy milyen emberek vannak.

remélem sikerül jól elbánnod vele.

2012. aug. 31. 15:25
 7/8 A kérdező kommentje:
Mindenről dokumentum van...
2012. aug. 31. 15:29
 8/8 anonim ***** válasza:

"317. § (1) Aki a rábízott idegen dolgot jogtalanul eltulajdonítja, vagy azzal sajátjaként rendelkezik, sikkasztást követ el"

Bőven túl van a szabsért. értéken az 540.000, azonnal jelentsd fel. A fotók bizonyító erejűek, szakértő fogja azonosítani őket.

2012. aug. 31. 22:11

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!