Ha én államilag támogatott ösztöndíjas vagyok és aláírom a hallgatoi jogviszonyos szerződést tényleg nem hagyhatom el az országot?
Mer szerintem nem az államnak köszönhetem h felvettek ösztöndíjra hanem saját magamnak . Innentől kezdve szerintem az államnak semmi köze ehhez és nyelvvizsgával a zsebemben meg majd a jövőbeli diplomámmal(még nem végeztem) nem látom értelméét h itt üljek. Most tényleg ha friss diplomásként elhagyom az országot akkor rám küldik a kommandósokat és bilincsbe verve visznek el pl Londonból?
Mer 7 évig kéne itt lennem de nem akarok és szerintem ha így van ez a dolog elég durván sérti a szabadság jogaimat .
Milyen kommandósokat küldenek rád? :)
Ne higgy már el mindent. Oda mész ahova akarsz. Gondolod, hogy több tízezer ember után kommandósokat küldenek külföldre, hogy hazahozzák? Frászt.
Kedves kérdező!
Ha most kezded az egyetemet, akkor akkor leszel államilag támogatott, ha aláírod a szerződést, különben nem íratkozhatsz be az egyetemre. Az, hogy az államnak semmi köze hozzá, eléggé fura elképzelés a részedről, tekintve, hogy a képzésedet az állam fizeti. Senki sem mondta, hogy nem hagyhatod el az országot, bármikor szabadon távozhatsz -, de ebben az esetben meghatározott időn belül ki kell fizetned a képzésed költségét, vagy itthoni munkával, itthoni adózással fizeted vissza.
A te szabadságjogaidat neki és semmi sem sérti, de már megbocsáss, eléggé tájékozatlan vagy ahhoz képest, hogy napokon belül kezdődik az új tanév, diplomásnak készülsz és a te életedről van szó.
Elmehetsz az egyetem után külföldre, de 20 év alatt a képzésed időtartamának kétszeresét le kell dolgoznod itthon.
Tehát még van kb. 24 éved, hogy elkezdj emiatt aggódni.
Addig még lesz 6 új kormány, tehát a rendszer is sokat fog változni addig. De ha esetleg nem teljesíted a szerződésben vállaltakat és 25 év múlva az EU-ban élsz, ráterhelhetik a tartozást a vagyonodra, jövedelmedre.
De ha mondjuk az USA-ban vagy Ausztráliában fogsz élni, nem tehetnek semmit, mivel az itthoni bíróságnak nem lesz hatásköre, legfeljebb az itthoni örökségedből vonják le a tartozást.
"Addig még lesz 6 új kormány, tehát a rendszer is sokat fog változni addig."
Kétlem, hogy bármelyik jövőbeli kormány néhány esetleges szavaztért visszamenőleg is módosítaná ezt a törvényt, elesve többmillió/milliárd lenyúlható forinttól.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!