Lehet ittasan vezetni erdőben?

Lehet, de nem szabad!
Akkor persze szabad, ha az az erdő a magánterületed és közforgalom elől el van zárva!

Én úgy tudom, hogy Mo. egész területére érvényes a KRESZ, és ez alól sem a földes utak, sem a magánterületek nem kivételek.
Egyszer ugyan ezt a kérdést tettem fel az oktatómnak és ezt válaszolta.

#4: Ha nekem van egy elkülönített (ez fontos!) magánterületem, mondjuk egy régi laktanyám, ott én úgy megyek keresztbe, egykerekezek, száguldozom, ahogy akarom. Ha erdőm van, akkor ott.
Ha azonban én a magánterületre (áruházi parkoló, gyártelep) úgy tudok behajtani, hogy semmi kapun, sorompón, átjárón nem kell áthaladnom, nem jelez semmi tábla változást, akkor a kontinuitás elve miatt magánterületen továbbra is érvényben marad a KRESZ.

Sokan félreértésben vagytok.
Minden területre, magán vagy közút vonatkozik a KRESZ.
Keveritek azzal hogy magánterületen lehet jogosítvány nélkül is vezetni.

A nagy szart érvényes magánterületen a KRESZ.
Magánterületen az van amit a tulajdonos mond...
Ha kirak a telep kapujába egy 10-es táblát és aláírja, hogy a Gyár egész területén akkor bizony 10-el lehet menni még ha a KRESZ ennél többet engedne akkor is...
Vicces lenne ha a gyártelepen is táblázgatni kellene pl...

Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!