Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Hogyan hajtják be a külföldi...

Hogyan hajtják be a külföldi bírásokat Magyarországon? Az egy dolog, hogy ki tudják postázni pl. a gyorshajtást, de ha nem fizetem be, akkor mi történik? Nem mehetek be az autóval az országba?

Figyelt kérdés
És ha egyéb dolog miatt bírságolnak meg, pl. nem autó miatt, hanem pl. tilosban pecázásért, és ezt nem fizetem be? Minden hír arról szól, hogy már behajthatók a bírságok, mert kiadják az adatokat. Gondolom a magyar állam nem fogja azt behajtani, mert neki semmi köze a dologhoz. Hogyan működik ez? A fenti dolgok példák voltak, a behajtás módjára lennék kíváncsi, nem arra, hogy "élj jogszerűen", vagy "magyar mentalitás".
2012. aug. 16. 18:39
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
71%
Ha nem fizetsz, nemzetközi bíróságon eljárást inditanak ellened, ahol idövel elitélnek a briságra + büntetésre, ami utána végrehajtható. Ezt aztán a számládról le tudják tiltani, iletve ugyanúgy végrehajtanak átadni, mintha országon belül lenne.
2012. aug. 16. 18:44
 2/13 tomala ***** válasza:
81%

Nem egészen erről van szó.

Először is: De igen, a magyar állam be fogja hajtani rajtad. Pontosabban egy független bírósági végrehajtó. De magyar. Erre az eu-s jogszabályai adnak lehetőséget, eu-n kívüli országok esetében pedig úgynevezett jogsegély egyezmények, vagy kölcsönösség.

Nem kell ide nemzetközi bíróság, az eu-s, illetve az egyezményt kötött országok elismerik egymás jogerős határozatait.

Példa: Ha megbüntettek Olaszországban szemetelés miatt, akkor az ugye idővel jogerőre emelkedik. Ha a befizetés határideje letelt, késedelembe estél. Innentől kezdve az olasz hatóságok megkeresnek egy magyar végrehajtót, és már mehet is a jelzálog a kocsira, a lakásra, vagy vihetik a laptopodat, stb.

2012. aug. 16. 20:18
 3/13 anonim ***** válasza:
53%
Ja mindez igaz, de egy pl 30 eurós bírság miatt ki a rossebb fog végrehajtoskodni? Ez kb olyan mint a külföldi rendszámosok szabálytalan parkolása. Nézzük meg 100-ból hány autósnak ment eddig végrehajtó külföldre, mert nem fizette be a kb 5000 ft-os büntetést. Szerintem 0...
2012. aug. 17. 19:30
 4/13 anonim ***** válasza:
56%
Bocs, Németországban élek, és a múlt évben kaptam csekket arról, hogy MO-on rossz helyen parkoltam. Igaz, hogy nekem 20 Euro volt a büntetés...
2012. aug. 17. 20:01
 5/13 A kérdező kommentje:
Nincs olyan, hogy közlekedési bírságot 70 euró alatt nem küldenek ki? Elvileg ilyennek lennie kellene.
2012. aug. 18. 06:18
 6/13 anonim ***** válasza:
21%

"Bocs, Németországban élek, és a múlt évben kaptam csekket arról, hogy MO-on rossz helyen parkoltam. Igaz, hogy nekem 20 Euro volt a büntetés..."

Na akkor 100-ból 1. Német a rendszám, vagy magyar?

2012. aug. 18. 09:09
 7/13 anonim ***** válasza:
39%

"Nincs olyan, hogy közlekedési bírságot 70 euró alatt nem küldenek ki? Elvileg ilyennek lennie kellene."

Miért kéne lennie?!

Amúgy a tipikus magyar hozzáállásod van: szabályt sértesz, és keresed a kibúvót. Egy szer "megcsíptek", akkor tessék befizetni, legközelebb meg ne szabálytalankodj /legalábbis ne bukj le/!

2012. aug. 18. 10:07
 8/13 anonim ***** válasza:
18%

"Amúgy a tipikus magyar hozzáállásod van: szabályt sértesz, és keresed a kibúvót. "

Ez nem tipikus magyar hozzállás, máshol is így van, nem csak itt... meg mégis milyen felfogása legyen, ha nem magyar? Japán? Tajvani? Vagy kenyai?

2012. aug. 18. 13:47
 9/13 tomala ***** válasza:
56%

Végrehajtás mehet már pár ezer forintra is. Főleg, ha jó ideig nem fizeti be az adós, és kamattal együtt mondjuk egy kerekebb összeg lesz belőle.

Én befizetném.

2012. aug. 18. 18:36
 10/13 anonim ***** válasza:
6. Német rendszámom van.
2012. aug. 18. 21:30
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!