Mi ez a logika?! (Többi lent)
Mint tudjuk, a kábítószer használata, és terjesztése bűncselekmény, az alkohol legális. Én most a fűre térnék ki, és egyéb THC tartalmú drogokra. Nem okoz fizikai függőséget, hatása alatt tudod kontrollálni magad, olcsóbb mint az alkohol, csak az agyat károsítja (kissebb mértékben mint az alkohol),... Az alkohol: Sok az alkoholista, ha valaki berúg akkor elveszti az önkontrollját, drága, a sok adó miatt amit ráraknak...
Most amit én ebből leszűrök, azért illegális, mert nem tudnának rá adót pakolni, szép Magyar kormány...
Vélemények?!
Az alkohol fogyasztás kicsi mértékben egészséges.
Az egyik tanáromnak a nagyapja minden reggel étkezés előtt megivott egy pohár pálinkát, és vacsora után egy pohár vörösbort(vagy fordítva ?:)) és elélt 90 évig, és végig egészséges volt. Ágyban halt meg öregségben.
Az alkohol fogyasztásnak hagyománya van.
A közép korban a nemesség csak bort fogyasztott, mert úgy tartották, hogy a víz nem ital.
És milyen jótékony hatása van?
Mennyire hagyományos az országunkban?
A kérdezőnek annyiban adnék igazat, hogy ha rajtam múlna, nem csak a drogot, de az alkoholt is betiltanám.
Tudom, lepontoznak majd, nekünk is van szőlő meg saját bor de annyira elegem van abból, hogy mennyi embert, családot tesz tönkre az alkohol, hogy jobb lenne nélküle.
Több, mint tíz éve szinte egy csepp alkoholt nem ittam és nem dőlt össze a világ.
Nehogy már egy dolgot aszerint minősítsünk, mire használják! Minősíteni a használót kell!
Az alkohol több évezredes hagyomány, kultúrák, minőség nőtt ki belőle. Erre képes. meg arra, hogy embernek nem nevezhető lények lealjasuljanak általa. Kezelni kell a helyzetet, de nem úgy ahogy ma nálunk teszik. Nem büntetni kell ezt, hanem az okozott kárt megtéríttetni. A májátültetést is.
A kábítószereknek is évezredes hagyománya van, de - nem véletlenül - a kultikus, vallási, vagy mágikus szertartásokhoz kötődött mindig. Csak a modern korban terjedtek el szintetikus és más - lehetőleg tömény - változatai a teljes népességben. Az alkohollal szemben semmiféle pozitív hatása nem volt és nincs az emberiségre. Betiltásában az örök vita klasszikus. Minden mesterséges határ esetén van óriási tábora a túl enyhe és a túl szigorú esetként történő megítélésnek. Itt is az okozott kár megtérítését tartanám elsődlegesnek. Nagyon sok, a lehetőségeket tágítani akaró jönne rá igen gyorsan, mennyire nem ésszerű a használata (persze az okozott kárnak öröklődnie kell a családra, hiszen egy szakember, diplomás kitanítása elég sokba kerül a társadalomnak, halála miatt nem tudja hasznos munkával azt visszafizetni.
Csendesen jegyzem meg, hogy van kábítószer orvosságként, és köznapian hasznos szerként. Peruban és más magashegyi országokban a nyers (szárított) kokalevélből tea készül. Minden külföldi turistával itatnak ilyent, akit magas hegyekbe visznek. Csökkenti a magasságból eredő káros hatásokat (fejfájást, szédülést, stb.) és jótékony hatása van. De a kokalevélből más készítmények, különösen koncentrátumok készítése itt is erősen büntetendő.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!