Azért megbüntethetnek, ha valaki az ablakon be akar mászni a házamba, én lehúzom a redőnyt, rá a kezére, és eltörik a keze?
Akkor közlöm veletek, hogy a mostani módosítással szerencsére kivették a törvényből az arányos mértékű szavakat, így a jogos védelemnek szerencsére már nem kell arányosnak lennie. Ez eddig is sok probléma forrása volt, mert mondjuk ha egy öreg nénihez betört két nagydarab cigány és késsel megfenyegették, akkor csak kést használhatott a nénike az arányosság elve alapján, pisztolyt már nem.
Úgyhogy a törvénymódosítás életbelépésétől kezdve használhatod a kisbaltát is jogos védelemre, s bár az eljárást lefolytatják, nem fognak érte megbüntetni.
Előbb olvasd el az új BTK szövegét (ami még nem lépett hatályba) mielőtt bármit is írsz róla. Ne a kereskedelmi adók bulvárhírei alapján tájékozódj.
Közlöm veled, hogy NEM vették ki az arányosságot belőle! Ami változott, hogy élet elleni támadásnak számít, ha fegyveresen vagy csoportosan indítanak támadást élet, vagyon ellen.
5. válaszoló vagyok. Én nem a hírekből veszem, hanem azt írtam ami törvényes.
Tehát nem, akkor sem ölheted meg ha nagyobb nálad, de lefújhatod gázsprayel, gázriasztófegyverrel is lőhetsz 2-őt, illetve használhatsz bármilyen eszközt, ami nem alkalmas a személy megölésére, és csak szükséges ideig, és mértékig használhatod.
nyugodtan vágd rá a redőnyt a kezére, feltéve, ha nem pl. a lépcső mellett van, ahol közlekednek, és ő jogosan ott kapaszkodna a falba.
inkább vágd rá, mint bejöjjön, és magadhoz venné a konyhában a késedet, akkor meg már fegyvere is lenne...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!