Ennek a Simon Wiesenthal központnak a vezetőjét miért nem csukják le hamis vád miatt?
Egy csomószor bebizonyosodott hogy alaptalanul vádolt meg embereket, és a jelenlegi törvényeink szerint a hamis vádért akár börtönbüntetés is kiszabható. Itt pedig már sorozatosan elkövetett bűncselekményről van szó. Efraim Zuroff pedig személyesen teszi a feljenetéseket, sokszor alaptalanul meghurcolva ártatlan embereket is.
Az egy dolog, hogy ennyi idő után egy normális ember már végre békében akar élni és nem a bosszún töri a fejét (erre csak egy fanatikus képes), de ami tesz, az már törvénytelen is, mégsem vonja soha senki felelősségre.

Szerintem egyedül leszek a tárgyilagos válaszommal...
És mivel nem zsidózok meg fröcsögök így lehet lepontozni.
Szóval az emberiesség ellenes büncselekményeknél nincs olyan hogy hamis vád!
Mivel a vádat az ügyészség emeli! Neki pedig a bejelentés(!!) alapján kell megvizsgálnia hogy vádat emel-e!
Magyarán ez a Wiesenthal úr odamegy az ügyészséghez és szól hogy itt egy háborús bűnös. Max még hoz bizonyítékokat(amit annak érez)!
Ezt az ügyész átnézi és ha megalapozottnak ítéli a vádat akkor vádat emel az állam(!!!) nevében!!
Nem mellesleg ha már van egy jogerős ítélet valaki ellen(pl Csatáry) akkor hol van a hamis vád???
És hogy ki akar bosszúban vagy nyugalomban élni??
A gyilkosság és az emberiesség elleni büntettek soha nem évülnek el!!! Ha meg valakit zavar hogy egyesek gyilkosokat akarnak elítélni az ne nézzen oda!!
Magyarországon vannak szomszédok akik egész életükben viaskodnak egymással egy átlógó ág miatt.
Emberek százainak megölése után baromira nem lehet "békében élni"!

Kedves zoli7980!
Látom te is az a békétlen típus vagy, aki képtelen túltenni magát dolgokon. Sajnos ismerek én is ilyet, de hidd el, többet ártasz magadnak ezzel az életfelfogással, és sose leszel boldog. Szerintem pedig egy idő után igenis túl kell lépni dolgokon. Azt hiszem hetven és és két generációnak bőven elégnek kellene lenni ehhez. Ezen az alapon mi is üldözhetnénk és útálhatnánk az összes mongólt meg törököt, aztán nézd meg mégis megyünk hozzájuk nyaralni.
Az pedig tök mindegy, hogy ki képviseli a vádat, a hamis feljelentést Zuuroff tette, tehát eredetileg ő vádolt meg embereket hamisan, így minden további nélkül bíróság elé lehetne citálni.
És még valami. Neked hogy esne, ha valaki kitalálná rólad, hogy megölted a rokonát, majd emiatt előzetesbe kerülnél, meghurcolnának, elvesztenéd a munkád, egzisztenciád, majd pár év börtön után kiengednének, hogy ja bocs, tévedtünk, alaptalan volt a vád, mégis bebizonyosodott, hogy nem nem öltél meg senkit. Nem véletlenül nem lehet büntetlenül vádaskodni, mert ha így lenne, akkor mindenki megvádolhatná az átlógó ág miatt a szomszédját gyilkossággal, aztán amíg ki nem derül hogy ártatlan, addig is nyugi van. Igenis szükség volna arra, hogy aki ártatlant vádol, azt vegyék elő, még ha gazdag vagy zsidó is.

Kérdező!
1. A török és mongol támadók közül, legjobb tudomásom szerint, így jópár évszázad múltán már senki nem él... talán ezért nem fognak ezügyben perbe senkit...
2. Ha valakit megölnének és egy szemtanú azt állítaná hogy engem látott ott és letartóztatnának akkor bár mérges lennék de teljesen megérteném!
Senkit nem tartóztatnak le csak viccből! Legalább okának kell lennie! Az meg hogy előzetesben lehet olyan is aki ártatlan még nem jelenti hogy rossz a rendszer!
tehát kérlek ne facsard ki az előzetes letartóztatásomat mert pont a náci és kommunista rendszerekben volt szokás csak azért letartóztatni valakit mert mondjuk zsidó!
Ártatlanokat ma is letartóztatnak de nem ok nélkül!!! Max utólag kiderül hogy nem ő követte el és kész!
Szép is lenne ha addig nem vehetnének előzetesbe egy feltételezett gyilkost amíg jogerősen el nem ítélik!!
Fura nézeteid vannak kérdező!
Elkövetnek egy gyilkosságot és szerinted pár év után hagyni kéne elévülni????
Pláne hogy ne vegyenek senkit őrizetbe amíg tuti biztos hogy nem ő a tettes???
Azt hiszem nem érted a lényeget.
Először is a bosszú hova vezet? Újabb bosszúhoz, gyűlölködéshez, antiszemitizmushoz.
Van értelme ennyi idő után a bosszúnak, büntetésnek, üldözésnek? Te írtad, hogy a törököknél már nincs. Akkor hol a határ? Szerintem egy generációnak elégnek kellene lenni.
Ha valakinek az okoz örömet, hogy rendszeresen jelentget fel embereket, köztük ártatlanokat is, akkor az szerinted jogszerű? Mert szerintem nem. Mint írtam, a faág miatt is feljelenthetném a szomszédot gyilkosságért alaptalunl, és jogosan büntetnének meg miatt, mert hamisan vádoltam.
Egyetértek azzal, hogy a háborús bűnösöket meg kell büntetni, de akkor ne legyenek kivételek! Mert azért arról érdekes módon senki sem beszél, hogy a zsidók a második világháború óta négyszer annyi palesztint öltek meg, mint amennyit a nácik a koncentrációs táborokban. Őket miért hagyják akkor futni? Vagy nekik szabad, mert övék a világ?

zolika gyugodj már le! igazából nem tudom miértelmét látod annak, hogy itt pattogsz, a kommunizmus már nem fog visszatérni, úgyhogy öngyilkos is lehetnél!
másrészről, hogy a kérdésre koncentráljak, a Jobbik Magyarországért Mozgalom, és néhány magánszemély éppen most indított feljelentést a S.W. központ ellen (Csatári ügy)
talán végre jogi ezközökkel is meglehet szorongatni őket, bár most, hogy Izrael Natanjahu vezetésével nyíltan diktaturikus állammá vált, nem látok rá sok esélyt, hogy valami is történjen
Ha figyeled a híreket megint részaltak valakire a náczivadászok (Zentai ügy)!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!