Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Három órás közalkalmazotti...

Három órás közalkalmazotti állás? Jogilag létezhet?

Figyelt kérdés
Most olvastam valahol, hogy van ilyen és valamiért munkajogból (még kb 3 éve tanultam, bar azóta változhatott) azt tanultuk, hogy 3órás munkaviszony, csak speciális megbízási szerződéssel lehet. Javítsatok ki légyszi, ha tévedek vagy ha azóta már más törvények vannak. Nem vagyok sajnos naprakész. Viszont ezen most nagyon elgondolkodtam.

2012. aug. 3. 17:52
 1/9 anonim ***** válasza:
Nem valószínű, hogy létezik ilyen
2012. aug. 3. 18:01
 2/9 anonim ***** válasza:
100%

A 2012. évi I. tv. szerint a válasz:

99. §9 (1) A munkavállaló beosztás szerinti napi munkaideje – a részmunkaidőt kivéve – négy óránál rövidebb nem lehet.

2012. aug. 3. 18:06
 3/9 A kérdező kommentje:
Köszi az eddigi válaszokat, azt esetleg még tudjátok, hogy ez törvény, amit az előző idézett, ez a eus, pályázati pénzből létrejött állásnál is igaz, vagy ott azt csinálnak amit akarnak?
2012. aug. 3. 18:57
 4/9 anonim ***** válasza:
3 órás iskola takarítás, az is közalkalmazott.
2012. aug. 3. 21:57
 5/9 A kérdező kommentje:
Köszi a te válaszodat is :) hát nem lettem okosabb most, de igazából mindegy is, csak kíváncsi voltam jól emlékszem e, de ezek szerint nem :D
2012. aug. 4. 00:48
 6/9 anonim ***** válasza:
Amiből idéztem, az a munka törvénykönyve (2012. évi I. törvény).
2012. aug. 4. 10:09
 7/9 anonim ***** válasza:
Ha EU-s pénzből fizetik a munkádat, akkor is be kell tartani a foglalkoztatási szabályokat.
2012. aug. 4. 10:10
 8/9 A kérdező kommentje:
Mindenki válaszát köszönöm szépen :) Szerencsére az én munkámról van szó, csak érdekelt, hogy ki hogy gondolja ezt, illetve, hogy mennyire helytálló amire tanulmányaimból emlékeztem :)
2012. aug. 4. 13:44
 9/9 A kérdező kommentje:
na már nem tudok írni sem :D szóval szerencsére nem az én munkámról van szó :)
2012. aug. 4. 13:50

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!