Külföldön miért cigányozhatnak és Magyarországon meg tiltva van?
Ismerek pár zeneszámot, aminek a címe Gypsy -cigány angolul- és nincs betiltva, semmi, nem tüntet senki, hogy miért engedték kiadni lemezen, meg hogy lehet ilyen a szövege...
Nem értem, Akkor ők, Amerikában miért cigányozhatnak, miért írhatnak ilyen számokat, de ha Magyarországopn mondanám, hogy cigányok íg-úgy olyan rasszistának lennék elhordva, hogy csak na.
Miért van ez?
"A cigány kifejezés használata nincs megtiltva"
Mért lenne megtiltva? Olyan nép, népcsoport. etnikum vagy kisebbség, hogy roma nincsen, most akkor ha cigány szót betiltanák, minek neveznéd őket? Patkóféknek?
Hogy érted hogy nincs roma kisebbség?
Nekem van volt néhány kollégám (dolgos rendes tiszta Romák) akikkel elbeszélgettem a kérdésben, és osztották a korábban kialakult véleményem, hogy Romának lenni születés kérdése Cigánnyá viszont bárki lehet mert az viselkedés kérdése, nem születés vagy bőrszín. Sőt az illető kijelentette hogy Gyűlöli és megölné az összes cigányt, mert ezzel őt is égetik. De egyszer egy riportban is láttam ilyet, a riportban egy lelencként fehér családnál felnőtt Roma szólalt meg így, hogy gyűlöli őket, már azokat akik úgy viselkednek.
Sajnos fehér embert is láttunk már Magyarországon nem egyet cigányként élni és viselkedni főleg ha beházasodik, átveszi a stílus hamar(Kosz, lopás, tahóság, erőszakosság...).
Az már más kérdés hogy a "cigányok" többsége a romák közül kerül ki, ez ad okot arra a téves általánosításra, hogy a kettő egy és ugyanaz. HÁT NEM!
Egyébként 31 éves fehér (Kun származású) Hungarista férfi vagyok. Minden választásomon a jobbikra illetve az ő általuk pártolt érvekre szavaztam. De ez mint írtam nem egyenlő azzal hogy bőrszín hovatartozás vagy vallás alapján bárkit is útálnék. Viszont viselkedés alapján meg azt mondom hogy aki úgy viselkedik az pusztuljon, takarodjon innen!
(Ha ez a 80%-uk pusztulását jelenti ám legyen.)
De ne ÁLTALÁNOSÍTSATOK soha!
Még egyszer kérdem:
Tudsz-e olyasmiről (jogszabály, vita, bármi), ahol valaki amellett érvelt volna, hogy a cigány szót kontextustól függetlenül nem szabad használni?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!