Egy 1/3-nyi ingatlant el lehet adni ami közös az unokatesóimmal?
Eladhatod, de mint írták a gyakorlatban esélytelen, hogy találj, olyat aki megveszi.
Ha mégis találsz, akkor viszont semmi akadálya, hogy eladd. A két unokatestvérnek elővásárlási joga van, de ha nem hajlandóak ugyanannyiért megvenni, akkor megakadályozni nem tudják.
Ha kifizetni nem akarnak, és közös értékesítésbe sem mennek bele, akkor:
1. Bíróságon per a közös tulajdon megszüntetésére, amely akár az ingatlan árverezését is elrendelheti.
2. Ha te nem használod, ők meg igen (nem írod miért ragaszkodnak hozzá pontosan, benne laknak talán) akkor a használatért kérhetsz arányosan díjat.
Ez az ingatlan egy nyaraló konkrétan. Berekfürdőnél egy ház. Tudom tegyem össze a 2 kezem hogy van egy ilyenem, de én nem szeretek lemenni. Kicsi koromban sem nagyon éreztem ott jól magam, így felnőttként meg van egy társaság akikkel a Balatonra járunk. De az unokatesóim a fél életüket ott töltötték, mai napig lejárnak nyaranként hetekre. És mindkettő házas, gyerekeik is vannak, így családosan lent vannak + csomó vendég is megy velük (anyósaik, haverok stb múltkor 12-en voltak, most hétvégén is lent voltak) és nem is igazán vagyunk jóban, nem szeretek velük közösködni.
De köszönöm a válaszokat, valószínű hogy felhívok egy ügyvédet, mert 6 éve húzódik a dolog és elegem lett.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!