8cm-nél kisebb pengehosszúságú kések legálisan hordhatók közterületen?
Ha nem indokolt, akkor semmilyen nem lehet nálad.
Pl.: Ilyen fali hirdetéseknél tapétavágót használnak közterületen, pedig az hosszabb mint 8 centi, és az indokolt. De az hogy csak leugrasz a sarki boltba, és nálad van egy rambo kés, az nem indokolt.
De ha van nálad ilyen svájci bicska, vagy multi szerszám, akkor azt meg tudod magyarázni hogy bármire jó lehet.
A kérdés felvet egy másik kérdést: Miért?
A btk módosítása után közterületen is megvédheted magad bármilyen eszközzel. Még nem találtam rá leírva, azt sem tudom mikor lép hatályba. Minden esetre remélem, bele kerül a gáz spray és a sokkoló, ami azért biztonságosabb mint egy akármilyen pengehosszúságú bicska.
"Minden esetre remélem, bele kerül a gáz spray és a sokkoló, ami azért biztonságosabb mint egy akármilyen pengehosszúságú bicska."
Gázsprayt eddig is használhattál -legalábbis egyes fajtákat- , a sokkoló KKVE jelenleg, az új Btk. még nem olvastam, de úgy emlékszem, hogy 2013 januártól lép érvénybe./KKVE-t nem a Btk. szabályozza/
Demokráciában ami nincs tiltva az szabad.
A 8cm-nél nagyobb van tiltva közterületen (ha nem indokolt és ha nincs elcsomagolva).
Igen.(kivéve a rugós, és franciakés pengehossztól függetlenül)
Ma 08:04!
Ha "bármilyen" eszközzel véded meg magad, és megáll a jogos önvédelem, az egy dolog. A tiltott eszköz birtoklása egy másik ügy, új történet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!