Magyarországon mennyire van jelen a megélhetési orvvadászat?
Nem kell ott puffantani, fateromék fiatalkorukban Wartburg-gal ütötték el az őzeket meg nyulakat és megfőzték :D Jó gyerekek voltak...
Amúgy szerintem sem jellemző.
Az típus amire te gondolsz hogy 2 hete nem ettünk húst ezért lövünk pár galambot, vagy fácánt, szerintem nem nagyon van jelen. Főleg, hogy ezeknek az embereknek fegyverük sincs. A hurkolás csapdázás azért nem annyira ritka jelenség.
A másik típus, amikor az orvvadászat célja egy kis plusz, fekete bevétel, ez azért sokkal elterjedtebb. Ilyenkor nem valami éhenkórászok vadásznak. És gyakran legális fegyverrel.
Területfüggő, de jellemző. Éjjellátóval, hangtompítóval ellátott poskával, vagy számszeríjjal természetesen orvvadásznak. Azok buknak le jellemzően, akik értékesíteni próbálják a vadhúst. Általában a tanyavilágban (ahol gyorsan kereket lehet oldani, és van tér) ismert ez a jelenség, és ráadásul rafináltak az orrvadászok. Általában az orvvadászok maguknál kevés vadhúst tartanak, ill. a fegyvert/fegyvereket, hurokelemeket nem otthon a házukban tartják, hanem egy kiszáradt fa odújában, vagy egyéb rejtekhelyeken.
Három része van ennek sztem:
1. megélhetés (nem túl gyakori sztem)
2. a vadászat szeretete, a préda elejtésének élvezete (csak éppen nem telik rá, vagy megbukott az illető a fegyvertartási engedélyezésen pl. a pszichológiai vizsgálat, vagy büntetett előélet a legvalószínűbb)
3. egyszerüen kilövi a vadat és eladja (bűnözés), és brutális károkat okoz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!