Mit tehetnék a Youtube-tiltás ellen?
Hobbim a videókészítés, így az EB ideje alatt nyilván focis videót készítettem. Letöltöttem három teljes csoportmeccset (M1 HD-set) és abból összeszedtem a szebb jeleneteket egy 5 perces videóba, alávágtam két zenét.
Na már most feltöltéskor (szinte tudtam hogy ez történik) a youtube letiltotta a videót, pedig a videó leírásában leírtam (angolul), hogy a videóban felhasznált jelenetek az X, az Y, és a Z tulajdonát képezik, és odaírtam a két zene előadóját, címét.
Erre hivatkoztak (nem igazán értem):
Elismert követelések
"Opus 1-This Is Home Ver. 3 - Opus 1", hangrögzítés kezeli:
AdRev for a 3rd Party
Vizuális tartalom kezeli:
UEFA
Utána néztem ennek az Opus1-This Is Home Ver. 3-nak... annyit megtudtam, hogy ez egy zenekar, de még csak ezt a számát sem találtam (legalábbis youtube-on), de a stílusából ítélve köze nincs az én általam használt zenékhez (én sokkal újabb zenét használtam, az Opus meg úgy 30-40 éves zenekar).
Fellebbeztem, mondván feltüntettem minden tulajdonost, de azóta nem történt semmi, most valami választ kellene kapnom, vagy mi a teendő?
Még annyit, hogy akkor az ilyen videót miért nem tiltják le?
http://www.youtube.com/watch?v=Zo767Ajnmyk
Kilenc perc alatt legalább 30 TV csatorna logója látható... én kettőt használtam.
Attól, hogy közlöd, hogy kié a szerzői jog, még nem vagy jogosult felhasználni. Ezt szerintem te magad is beláthatod.
Csak akkor, ha a szerzői jog tulajdonosa (akit te magad is megneveztél) hozzájárulását adja a felhasználáshoz.
Szóval nem értem, hogy mi a fennakadás tárgya egy jogvédett tartalom közzétételének tiltásakor.
Ja és nem mentség, hogy "más videóját sem tiltották le". Attól, hogy a szomszéd embert ölt, nekem még ugyanúgy nem szabad.
Mit tehetsz?
Vagy benyújtasz egy tiltakozást a szerzői jogi igény ellen, vagy elfogadod.
Mivel egyik elemnek sem vagy birtokosa, és a felhasználás mértéke és módja nyilván jóval meghaladja a "fair use" adta lehetőségeket, így igazából csak a második lehetőség maradt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!