Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Milyen törvény él ilyenkor?

Milyen törvény él ilyenkor?

Figyelt kérdés
Ma volt a gyerektartási per,de nem eggyeztünk meg és félek rosszul fogok járni.Gyermekem édesapjának volt munkahelye és fizette is a gyerektartást,de elküldték a munkahelyéről mivel sérve volt és megműtötték,így nem tud fizikai munkát végezni mivel nem tud emelni erre hivatkozva kérte a bíróságot hogy csökkentsék a gyerektartást ami 15000-Ft jelenleg.Én nem egyeztem ebbe bele,mivel a kislány tej érzékeny,megy bölcsödébe és így sem elég a pénz ami levontak eddíg tőle ha mindent számolnák.10000-Ft ra szerette volna csökkenteni.Neki jelenleg mindössze 22800-Ft a jövedelme ez a szociális segély.Élettársával él együtt albérletbe havi 50-60-eze a kiadásai,élettársa dolgozik havi 80-ezret kap.Nekem is van élettársam édesanyjával élünk együtt én jelenleg 28-ezer illetve 13700-at kapok GYES illetve családi pótlék.Párom fizetése havi 140-150 ezer.Kiadásaink rezsire számlákra havi 100000-Ft.Nem akarok tágítani a 15000-Ft tól.Meg fogom ezt az összeget kapni?Megnyerem vagy elvesztem a pert?Mennyi esélyem van rá?Mert aki elveszti annak kell a perköltséget fizetni,és félek.
2012. jún. 12. 13:21
1 2
 1/12 Csiß ***** válasza:
Nem nagyon értek ezekhez a dolgokhoz (szerencsére) de szerintem a 22800 forint jövedelméből szerintem te nem fogsz kapni 15000 forintot.(de ez csak tipp)
2012. jún. 12. 13:25
 2/12 anonim ***** válasza:
A törvényt sajna nem tudom, apuval ugyanezt csinálta a volt felesége, nem kapta meg azt amit kért! 22800 ft-ból szerinted ki az a bíró aki megítéli a 15 ezer forintot?
2012. jún. 12. 13:28
 3/12 anonim ***** válasza:

Simán le fogják szállítani, a jövedelme 33%-ig ítélnek egy gyerekre (50%-ig összesen, ha több gyerek van), ergo minden, amit a 33%-on felül ad, azt ő ajánlja fel neked, amit megtehet, de nem köteles.

És gondolj már bele, ha elveszel tőle 15.000,- Ft-ot, akkor hogyan élne meg??

Senkit nem fog érdekelni, hogy te "tágítasz-e" a 15.000,- Ft-tól, mert nem így megy ez.

2012. jún. 12. 13:28
 4/12 anonim ***** válasza:

A gyerektartás az apa nettó jövedelmenek 20%-a. Ennél többet nem követelhetsz, és nem is fogják megitélni.

Akármennyit is erölködsz, nem fogsz 150000-et kapni, ez eleve irreális egy gyerekre. Inkább örülnél, hogy eddig kaptad, és ha lett volna bennek elörelátás, akkor félretettél volna belöle.

Az teljesen lényegtelen, hogy kinek van vagy nincs partnere, és annak vane, illetve mennyi a jövedelme.

A gyerektartás csak kettötök között kerül szóba, és az apa nettó jövedelme az, aminek alapján számolnak.

HA tisztességes lennél, akkor nem akarnál az apa 23000 Ft-jából még elvenni, mert azért neki is meg kellene valamiböl élnie.

Szóval ragaszkodhatsz a 150000-hez, de garantáltan el fogod veszteni a pert, és meg is érdemled.

2012. jún. 12. 13:32
 5/12 anonim ***** válasza:
A 4. vagyok, elnézést, ahol több nulla lett, ugrán a billentyüzetem.
2012. jún. 12. 13:33
 6/12 anonim ***** válasza:
Mit akarsz: az apának van összesen az élettárssal együtt 110 ezer FRt-ja, nektek meg 150-200 ezer, és még hözöngsz!!! Ezt hivják kapzsiságnak. Szégyelld magad.
2012. jún. 12. 13:35
 7/12 nem dávid ***** válasza:
Szerintem fogadd el 10ezret. Más apuka hallani sem akar gyerektartásról nem hogy 10ezret adjon.
2012. jún. 12. 14:13
 8/12 A kérdező kommentje:
Nem szégyellem magam,nincs miért,ugyanis 10-év után ő úgy döntött hogy elhagyja a családját egy másik nő miatt nem én vagyok a hibás.És ráadásképp építettünk egy kis 50m3-es házat amit az édesanyja telkére építettünk és szó szerint kiraktak a házból a gyerekkel együtt,őket sem érdekelte mi lesz velünk vagy miből fogunk megélni illetve hogy utcára is kerülhettünk volna,és hiába mentem bíróságra nem tudtam mit csinálni mivel nem volt papír hogy azt mi csináltuk.Kérdem én akkor én miért legyek rá tekintettel ha ő sem volt ránk az és nem érdekelte semmi.
2012. jún. 12. 18:01
 9/12 Csiß ***** válasza:
Ha ezt is leírtad volna tömören a sztoriban akkor lehet most nem harapnák le a fejed :P
2012. jún. 12. 18:18
 10/12 anonim ***** válasza:

Én kizárólag jogi szempontból válaszoltam: 33%-ig ítélnek meg egy gyerekre, többet nem.

Teljesen független a dolog attól, hogy a válás milyen körülmények között történt.

2012. jún. 12. 18:58
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!