Mi kell ahhoz, hogy előadóművészként fellépjek törvényesen? Számlakönyv?
Figyelt kérdés
Eddig még nem csináltam ilyent. Egyik pillanatról a másikra, ha meghívtak, el tudok menni törvényesen? Mi kell hozzá? Ugye nem kell vállalkozói engedély meg ilyesmi? És ha egy ismeretterjesztő előadás tartására hívnak, de díjaznának? Hogyan adok számlát?2012. jún. 8. 13:30
2/10 A kérdező kommentje:
Legyenszives valaki komolyan válaszoljon. Köszönöm.
2012. jún. 8. 14:50
3/10 anonim válasza:
Hivatalosan minden jövedelem után kell adót fizetni......de ha nem rendszeresen akarod csinálni akkor amiről nem tudnak az nem fáj..... :-)
4/10 A kérdező kommentje:
Tudom hogy kell. És akarok is. De nem ez volt a kérdés. Hanem hogy ezt számlával kell csinálni? A számlát honnan szopjam? Technikailag hogyan és mit kell csinálnom. És nem-e kel előzetesen valahova belépnem, regisztrálnom stb? Legyenszíves az válaszoljon, aki érti a kérdést és tud segíteni, köszönöm.
2012. jún. 8. 15:47
5/10 logs válasza:
normális válasz: beszél/fogadj egy könyvelő-vel/t, ő elmondja, hogy mi ennek a módja. havi pár ezerből kijön (ha vállalkozol, annak vannak költségei, ez is ilyen)
személyes vélemény: valószínűleg egyéni vállalkozóként a legegyszerűbb, asszem a NAV-nál (régen APEH) kell bejelenteni, számlatömböt pedig nagyobb papír-írószer/nyomtatványboltokban vehetsz (DE: pontos infókért NAV honlap, könyvelő, esetleg ügyvéd)
6/10 A kérdező kommentje:
Én azt gondolnám, hogyha egyik pillanatról a másikra valakinek szeretnék fellépni, annak kéne legyen törvényes módja, anélkül hogy előtte vállalkozói engedélyt váltanék és minden egyéb. Ha például a szomszédnak elmegyek órabérbe segíteni, azt is csak vállalkozóként tudom megtenni törvényesen?
2012. jún. 8. 17:08
7/10 anonim válasza:
ez egy bürokrata ország
te eddig hol éltél, királyfi ????
8/10 logs válasza:
igen, ha fizetnek a munkádért, akkor valahogyan be kell jelenteni. nem kell feltétlenül vállalkozónak lenned, lehet alkalmi munka is, és akkor a munkáltatód jelent be (régen volt erre egy kis kék könyv, abba ragasztották a matricákat, ha dolgoztál; ma már elektronikusan megy a bejelentés)
10/10 Agnetha válasza:
Előadóművészi szakvizsgát kell tenni egy bizottság előtt, majd ha megfelelt, kap működési engedélyt.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!