Hová utalja a nyugdíjfolyósító a nyugdíjat annak, akinek a soltvadkerti takarékszövetkezetben volt számlája?
A soltvadkerti tksz számlára - mivel az van a rendszerében rögzítve, amelyet a bank köteles visszafordítani, ezt követően a nyugdíjfolyósító megkísérli a nyugdíjat az ismert címre megküldeni, ha ott sem találnak jogosult átvevőt, akkor a nyugdíj folyósítását felfüggeszti.
Te már most jelezheted a folyósító felé a számlaszámváltozást, ha ezt személyesen teszed meg, akkor ott nyomban át is vezetik.
Tudom hogy nem sok idő új számlát nyitni, csak nem gondolom, hogy ez azonnal kézenfekvő is lesz a ny.folyósítónak, így értettem.
Köszi mindenkinek!
"Ennek a számlaszámnak a bejeletése a nyugdíjfolyósítónál személyesen kb. ugyanennyi."
Azért ez nem ilyen egyszerű!
Nem mindenki lakik a nyugdíjfolyósító valamely kirendeltségének a közelében!
Tavaly bankot váltottam, majd' egy hónap kellett hozzá!
"Nem mindenki lakik a nyugdíjfolyósító valamely kirendeltségének a közelében!
Tavaly bankot váltottam, majd' egy hónap kellett hozzá!"
Egy hónap alatt még gyalog is odaértél volna, meg haza :)
Telefonon semmire nem mész. Nem utalhat másik számlára a nyufig, csak arra, amit az ügyfél hivatalosan lejelentett.
Tehát a feladatod az új számla nyitása után az, hogy ezt a számot megfelelő módon (írásban, személyesen) lejelented a Nyufignak. Most már a június valószínűleg "necces lesz", mert ez a hónap már tuti elő van készítve utalásra, de ha mégsem, akkor akár már az újra is utalhatnak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!