Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Hol találok jó ügyvédet...

Hol találok jó ügyvédet orvosi műhiba perhez?

Figyelt kérdés
Apám meghalt a múlt héten az orvosok "jóvoltából". Számtalan ultrahangot készítettek és nem vették észre, hogy nyombélfekélye van, ami át is fúródott neki és szepszist kapott. Most perelni akarok, nem is kevésre. Azért ez már felháborító, aki egy ilyen alapbetegséget nem vesz észre, minek megy orvosnak? Nem egy olyan dologról van szó, amiből vagy 10 eset van a világon.. én teljesen ki vagyok :(
2012. jún. 1. 21:31
 1/8 anonim ***** válasza:
2012. jún. 1. 21:39
 2/8 anonim ***** válasza:
100%
Először is nagyon sajnálom, ami az édesapáddal történt! Viszont ennyire nem egyszerű a képlet. Bármennyi ultrahangot készítettek is, azzal NEM lehet kimutatni a fekélyt. A kérdés inkább az, hogy voltak-e olyan tünetei édesapádnak, amik indokolták volna a tükrözést. Én először egy igazságügyi orvosszakértővel beszélnék.
2012. jún. 1. 21:48
 3/8 anonim ***** válasza:
Szia, először is részvétem! Bocsi hogy offolok, nem értek a betegséghez, ez egy olyan amit ultrahangon kívül is észre kellett volna hogy vegyenek? Mert minden ultrahangnál elmondják, ha nem is akkor a papírra írják hogy egyik ultrahang sem 100%ig megbízható.
2012. jún. 1. 21:48
 4/8 anonim ***** válasza:
Esélyed sincs.
2012. jún. 1. 21:49
 5/8 anonim ***** válasza:
42%
Egyik legismertebb Dr. Ábrahám László, Szeged. Részvétem. Teljesen megértelek Benneteket.
2012. jún. 1. 21:54
 6/8 anonim ***** válasza:
100%

Mindenképp olyannal konzultálj, akinek van orvosi tapasztalata is, mivel pl. a nyombélfekélyt lehetetlen UH-gal kimutatni (üreges szervek vizsgálatára korlátozottan alkalmas), vagyis ha erre alapozzátok a vádat, akkor kb. 1 év és 3 szakértő után azt mondják, hogy nem volt műhiba és még rátok tesznek egy pár millás perköltséget is...

Onnan kellene megközelíteni a dolgot, hogy szerepel-e bármelyik leleten pozitív székletvér (benzidin), és akkor kivizsgálták-e a vérzésforrást, ill. volt-e fekélyes panaszai, volt-e felajánlva gastroscopia (esetleg, azt elutasította/nem ment el) és hasonlók.

És nem mindegy, hogy mondjuk volt-e mellette egy ismert vastagbéldaganata (vagy tüdőgyulladása stb.), mert akkor csak a jó Isten tudja megmondani, hogy nem-e abból indult a szepszis és az átfúródott fekély csak véletlen egybeesés...

De nem okoskodni akarok, hanem inkább javasolni, hogy az ügyvéd legyen egyben orvos is (ilyen is van), vagy legyen szakmabelivel szoros kapcsolatban. Mert sokszor látom, hogy az ügyvéd még az eleve halálra ítélt perekbe is belelovalja szerencsétlen hozzátartozót, csak azért, hogy addig is ketyegjen neki az óradíj és tesz arra, hogy egy alapból kiszolgáltatott és elkeseredett embert még rosszabb helyzetbe hoz.

Amúgy az első válasz utáni a "reklámok" között is szétnézhetsz.

2012. jún. 1. 22:03
 7/8 anonim ***** válasza:
100%

Részvétem apukád miatt!

De sajnos te sem vagy orvos, így nem tudhatod a diagnosztika menetét, hibák lehetőségét. ők sem istenek, emberek, az emberi test pedig kifürkészhetetlen.

2012. jún. 1. 23:42
 8/8 anonim ***** válasza:
Ez itt magyar országon esélytelen.
2012. jún. 2. 21:46

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!