Rendszeres gyermekvédelmi tamogatast tudok igényelni?
Figyelt kérdés
lényeg,szétmentünk a párommal,hazaköltöztünk.a MÁK-nál még papiron ugy vagyok hogy párban nevelem.
eltudok igy menni az önkormanyzathoz hogy szetmentünk és már egyedül nevelem,vagy meg kell várnom a 3-4 hetet mig a mák intezkedik hogy papiron is már egyedülálló vagyok.tudom h párban is lehet igényelni,csak nem tudom hogy ez nem e lesz fennakadás,h papiron van csak párom.40 ezer ft a keresetem.vagy mit csinaljak?
2012. máj. 31. 13:43
1/6 Andizsuzsi válasza:
Mit jelent az, hogy szétmentetek? Ha hivatalosan egyedülálló vagy, akkor csak a te jövedelmedet veszik figyelembe, ha nem, akkor mindkettőtökét a "szétmenéstől" függetlenül.
2/6 A kérdező kommentje:
na ez az hogy bonyolult.nem a gyerek apjaval voltam amugy együtt,hanem elettarsal.akkor lehet elöbb be kell jelentenem hogy egyedülálló és utana inteznem ezt?csak az meg idő,vagy 3 hét a MÁK.
2012. máj. 31. 16:58
3/6 Andizsuzsi válasza:
Ha hivatalosan nem vagy egyedülálló, addig az élettársad/házastársad jövedelmét is beszámítják a jövedelembe. Családi pótlékot nem egyedülállóként kapsz? A gyerkőc mekkora?
4/6 A kérdező kommentje:
10 éves.élettársal neveltem eddig,igy a kevesebb csaladit kaptam,kapom.csak az vagy 3 het mig ezek érvényesitik hogy egyedülálló lettem.a suliban meg ugy tudom juniusban kell leadni hogy ingyenes étkezest szeretnek stb.
2012. jún. 1. 10:18
5/6 Andizsuzsi válasza:
Ezért kérdeztem. Az ingyenes étkezésre való jogosultságot bármikor lehet érvényesíteni, ahogy az ingyenes tankönyvre valót is akkor, amikor a könyvért mentek. Tehát elég, ha szeptemberben jelzed, hogy jogosult lettél a nyáron a kedvezményre. A júniusi felmérés tájékozódó jellegű, hogy tudjon az iskola előre kalkulálni, de természetesen lesznek olyan gyerekek, akik a nyáron válnak jogosulttá, és olyanok is, akiknek a nyáron megszűnik a jogosultságuk.
6/6 A kérdező kommentje:
kösziszépen!
2012. jún. 1. 14:09
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!