Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Valaki jártas munkaügyi...

Valaki jártas munkaügyi jogban? Info lent

Figyelt kérdés

Lényeg gyeden vagyok cég megszűnik..DE mindenkinek közös megegyezést "kell" aláírnia (hogy miért nem tudjuk, de az biztos h kivonul a cég) persze mindenkinek ajánlanak fel pénzt!ha jól tudom munkaügyi bíróságon 2-12 havi átlagkereset kártalanítást fizetnének,

A kérdésem mint kártérítésként be lehet rajtuk "hajtani" hogy nekem van személyi kölcsönöm amin adóstárs vagyok és van rajta munkanélküli biztosítás.. azaz ha kirugna ami jogellenes de így tenne akkor ugye én azt a biztosítónál be tudnám jelenteni h nincs munkahelyen és fizetne helyettem..de mivel közösmegegyezés lesz azt a cégnek fel lehet róni még ..h ezt is fizessék ki számomra?

Remélem érthető voltam ha mégsem akkor kérdezzetek :)

2012. máj. 30. 08:52
 1/7 anonim ***** válasza:

ne ird ala, mondjanak fel.

szamaold ki mennyit vesztessz (gyed, szabadsag, vegkielegites) es ha ennel tobbet fizetnek, csak akkor ird ala.

2012. máj. 30. 09:11
 2/7 A kérdező kommentje:
Azokat megkapom, azt mindenki megkapja, csak mivel védett vagyok foggalmam nincs mit kaphatnék még ezen felül a bíróságon..
2012. máj. 30. 09:41
 3/7 anonim ***** válasza:

elveszted a gyedet. ezt is szamold hozza.

ha nem talalsz utana allast, akkor nem kapsz munkanelkulit.

2012. máj. 30. 09:42
 4/7 A kérdező kommentje:
azt nem, most hívtam fel az oepet, azt mondták h jár passzív gyed
2012. máj. 30. 10:18
 5/7 anonim ***** válasza:

Olyan nincs, hogy alá "kell" írni a közös megegyezést. Azért közös megegyezés a neve, mert megegyezésen kell alapulnia.

Ha nem megfelelő neked, amit ajánlanak, akkor mondjanak fel ők. (Ezt tényleg te tudod kiszámolni, hogy hogyan érné meg neked, vagy fordulj ügyvédhez.)

Ha az egész cég megszűnik, akkor a védettséged nem sokat ér.

2012. máj. 30. 10:19
 6/7 anonim ***** válasza:

azt kéne tudni, milyen munkaszerződésed van. Határozott idejű? határozatlan idejű?

A legrosszabb - szerintem- hogy úgy szűnik meg a cég, úgy számolják fel, hogy még a bérekre, végkielégítésekre sem marad. Annál jobb, ha valami kis pénzért megalkudsz.

Viszont minden egyéb, (fenti) okból azt mondanám, ne írj alá semmit, mondjanak fel.

Mégis mennyit ígérnek, és mennyi végkielégítést vesztenél???

2012. máj. 30. 19:53
 7/7 anonim ***** válasza:
Ha felszámolják a céget, akkor a Bérgarancia Alap végső soron fizet a munkavállalóknak egy bizonyos összegig.
2012. máj. 30. 20:27

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!