Jogomban áll e nem használni az iskola eszközeit, forgó, mozgó berendezéseket (Legfőképpen hagyományos esztergagépeket), hogyha az nem megfelelő, nem biztonságos és én is úgy látom, hogy veszélyeztet engem és a társaim épségét?
Ahogy az előző írja.
Amikor ács szakképzésre jártam ott is az oktatók nem biztosítottak biztonsági felszereléseket. (sisak, biztonsági heveder, védőszemüveg, fülvédő, stb) Többször jeleztük az oktatók, tanárok, igazgatók, és a gyakorlati cég vezetője felé a hiányosságokat de nem tettek semmit.
Az egyik gyerek apjának tele lett a hócipője, (volt valami munkavédelmis ismerőse) és sunyiban kihívta a munkavédelmiseket. (pont amikor dolgoztunk akkor jöttek ki) Hát jó drága napja volt a cégnek :D
"És miért olyan iskolába jársz ahol gépekkel is kell dolgozni?Nem te jelentkeztél ide?"
Egy ismerősöm vállalkozásában egy két gépen sz@r az ékszíjtárcsa >> gyakran ledobja a szíjat>> nem rakatja fel rá a védőburkolatot, mert az csak macera. Vagy épp a présgépen van kikötve az egyik biztonsági kapcsoló, mert úgy gyorsabban lehet vele dolgozni.
Az is gép, azzal is dolgozni kell, csak nem mindegy hogy egy óvatlan pillanatban lecsapja 3-4 ujjad vagy sem. Nem tök mindegy miért jelentkezett oda a kérdező? Ha balesetveszélyes akkor nem használjuk.
ne használd, szólj a dirinek
írd le ide, mi a baj a gépekkel ....
ha már levitte az ujjad, akkor már mindegy, hogy jogilag kinek van igaza...!!!!
jogod van visszautasítani a munkát ilyen gépeken, ha veszélyeztetve látod a biztonságod és kötelességed visszautasítani a munkát, ha azzal másokat veszélyeztetsz...
nem mellesleg kötelességed jelenteni az igazgatónak, ha a tanár tudja, hogy veszélyesek a gépek és ennek ellenére használtatni akarja veletek
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!