Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Könnyű testi sértésért mit...

Könnyű testi sértésért mit kaphat?

Figyelt kérdés

Leszúrtak engem lépet talált el, 7 napot voltam kórházba. Bordám eltört. Meg kellet műteni engem. Ma voltam a rendőrségen, hogy el kérjem a papírokat (ügyvédnek kellet volna) és utána néztek és kiderült, hogy az ügyet le vitték könnyű testi sértésre így nekem kell fel jelentést tennem a bíróságon. Amúgy ezért nem adták oda a papírokat! Van értelme az egésznek? Vagy hagyjam a fenébe és törődjek bele, hogy így jártam! Tudomásom szerint van felfüggesztése valami lopásért!

24 F a késes majom 25

2012. máj. 24. 12:43
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
Aki embert bánt, azt fel kell jelenteni.
2012. máj. 24. 13:36
 2/12 A kérdező kommentje:
Fel is fogom jelenteni!
2012. máj. 24. 13:43
 3/12 kovpet ***** válasza:
89%

Ez egyértelműen súlyos testi sértés, tégy panaszt.

Sőt, nem is az, hanem emberölési kísérlet.

2012. máj. 24. 14:05
 4/12 A kérdező kommentje:
Ma voltam a rendőrségen! És azt mondták, hogy könnyű testi sértésre csökkent! Amikor le szúrt akkor a rendőrök meg tették a feljelentést mert súlyos testi sértés vádjával!
2012. máj. 24. 14:09
 5/12 kovpet ***** válasza:

"És azt mondták, hogy könnyű testi sértésre csökkent!"

Mondták hogy miért?

Ha lecsökkent, akkor most növekedjen vissza gyorsan. Törésed lett. Az nem 8 napos történet.

2012. máj. 24. 14:22
 6/12 kovpet ***** válasza:
100%
Késelés mint könnyű testi sértés? Na ne már, ezt alig hiszem. Jó hogy nem könnyű testi sértés kísérlete már...
2012. máj. 24. 14:23
 7/12 A kérdező kommentje:
Orvos szakértő ezt állapitotta meg 7 napot voltam a kórházba! Gondolom ez miatt!
2012. máj. 24. 14:30
 8/12 anonim ***** válasza:
100%

Akkor gyorsan kérj új szakértőt, mert nem a kórházi napok száma hanem a munkaképesség visszaszerzése számít.

Hasra irányuló késszúrás pedig minimum súlyos testi sértés kísérlete, de inkább emberölési kísérlet, ami mind közvádas. Akkor is, ha semmilyen sérülést nem okozott.

2012. máj. 24. 15:28
 9/12 anonim ***** válasza:
100%

A felsorolt sérülések mindegyike külön-külön is súlyos testi sértésnek minősül, a gyúgyulási időtartamtól függetlenül. Ahogy írták, mindenképp kérj felülvizsgálatot egy másik igazságügyi orvosszakértőtől.

Országos Igazságügyi Orvostani Intézet 16. számú módszertani levele

[link]

2012. máj. 24. 15:54
 10/12 A kérdező kommentje:
Köszi az eddigi válaszokat! Ügyvédet akarok fogadni, ő gondolom tudni fogja, hogy mit hogyan kellene intézni. Én sem vagyok ezzel megelégedve, hogy könnyű testi sértés mert úgy van gyilkossági kísérletnek is lehetne mondani. Könnyű testi sértés az szerintem aki be ver valakinek és monoklija lesz vagy kisebb karcolások lesznek rajta. Nem is értem, hogy ez az orvos szakértő miért így állapította meg de, ha az ő fiával történt volna ugyan ez akkor biztos, hogy mást állapított volna meg!
2012. máj. 24. 16:48
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!