Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Pultosnak van joga elkérni a...

Pultosnak van joga elkérni a személyit?

Figyelt kérdés
Elég megkérdezni, ha kétes az életkor, vagy elkérhetem a személyit?
2012. máj. 24. 08:17
 1/10 anonim ***** válasza:
100%

Ha túl fiatalnak tűnik az illető akkor igen, meg kell bizonyosodnod róla, mert ha próbavásárlás, akkor nagyon rosszul jársz.

Én is voltam hasonló helyzetben. Vagy ha nem akarja megmutatni, akkor simán nem szolgálod ki alkohollal.

2012. máj. 24. 08:34
 2/10 anonim ***** válasza:
100%
Pontosan. Odaadni nem köteles, amennyire en tudom, csak megmutatni. Illetve azt sem köteles, mivel nem vagy hivatalos szemely, de akkor max nem szolgalod ki, ennyi.
2012. máj. 24. 08:40
 3/10 anonim ***** válasza:
Elvileg nincs. De ahhoz van joga, hogy kiscsíráknak ne adjon inni csak vizet.
2012. máj. 24. 08:41
 4/10 /Anita_'94/ ***** válasza:
58%
Nincs jogod elkérni a személyit, viszont nem vagy köteles kiszolgálni, amíg hitelt érdemlően nem igazolta az életkorát. Én a lottózókban jártam így. Amíg nem töltöttem be a 18-at, addig főleg apuval kellett feladatni a szelvényeim :)
2012. máj. 24. 08:44
 5/10 anonim ***** válasza:
100%
Ahogy írták, te elkérheted a személyiét, de ő nem köteles megmutatni. Viszont te meg nem szolgálhatod ki, ha nem tudsz hitelt érdemlően megbizonyosodni arról, hogy elmúlt 18.
2012. máj. 24. 09:08
 6/10 anonim ***** válasza:
52%
Elkérni (kivenni a kezéből) nincs, de arra van, hogy megkérjen valakit, hogy mutassa fel, hogy igazolja az életkorát.
2012. máj. 24. 09:11
 7/10 anonim ***** válasza:
100%
Ő nem köteles megmutatni, te pedig nem vagy köteles kiszolgálni. Szóval ha a jogaira hivatkozik, akkor mondhatod: "Semmi gond, aviszonlátásra." :D
2012. máj. 24. 09:51
 8/10 anonim ***** válasza:
100%
Nos én dolgoztam pultosként egy bárba, nekem azt mondta a főnök hogyha valaki túl fiatalnak tűnik akkor megkérhetem arra hogy mutassa meg a személyit, kezembe nem vehetem hanem az ő kezéből kell lássam mindkét oldalát hogy megbizonyosodjak arról hogy ő már betöltötte a 18 at. Kezedbe nem veheted de látni láthatod.
2012. máj. 24. 10:04
 9/10 anonim ***** válasza:
100%
Nincs jogod elkérni,de ha nem mutatja meg ugy h lásd h betöltötte a 18-at,akkor jogod van csak alkoholmentessel kiszolgálni.
2012. máj. 24. 10:10
 10/10 anonim ***** válasza:
100%

"Kezedbe nem veheted de látni láthatod."

Igen, de ha konkrétan átnyújtja neked, akkor persze elveheted. :)

2012. máj. 24. 10:11

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!