Ezt másoltam ki egy hozzászólásból, támogatnátok mint népszavazás kérdést?
"A bűncselekménnyel a bűnöző másnak kárt okoz, de többnyire a családja élvezi a bűncselekmény hasznát. Így bűntársnak minősülnek.
A bűnöző és családja teljes kártérítéssel tartozik. A rá kiszabott büntetés letöltését akkor kezdi el, amikor minden okozott kárt megtérült. Persze addig is fogva van, és fizet és dolgozik az ellátásért, a tényleges büntetés letöltés alatt is. Majd a család előteremti a bűnöző tartásának költségeit, ha már élvezte a hasznát. "
Véleményem szerint a bűnöző oktatásában-nevelésében résztvevő pedagógusok, így az óvó nénije, az osztályfőnökei, és az oktató tanárai, esetleg szakoktatói, a fakultatív képzést biztosítók, nyelvtanárok is társtettesi minőségben vannak.
Ha eszközt használt a bűntett elkövetéséhez, akkor az eszközt biztosító áruház, kereskedő stb. is felelősségre vonható. Ez szerintem teljesen triviális.
Hát azt hittem hogy a gyakorikérdések jogalkotói színvonala nem tud lejjebb süllyedni, úgy néz ki tévedtem. Még jó hogy messze vagy Kérdező a törvényhozástól.
Kissé nagy általánosítás hogy a család élvezi a bűncselekmény hasznát, nem? Nagyon sok esetben nem tudnak róla. Például, ahhoz mi köze van a feleségnek, hogy a férje pl kirabol valakit hogy a játékszenvedélyét fedezze? semmi.
Vagy ha megöl valakit a férje, mi köze van ahhoz a feleségének? (ha nem tud róla) Semmi.
Inkább hagyd ezeket az ötleteléseket.
simán lesöpörnék
ennél védhetőbb próbálkozásokat is lesöpörnek
+családtag ellen nem köteles vallani
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!