Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Ezt másoltam ki egy hozzászólá...

Ezt másoltam ki egy hozzászólásból, támogatnátok mint népszavazás kérdést?

Figyelt kérdés

"A bűncselekménnyel a bűnöző másnak kárt okoz, de többnyire a családja élvezi a bűncselekmény hasznát. Így bűntársnak minősülnek.

A bűnöző és családja teljes kártérítéssel tartozik. A rá kiszabott büntetés letöltését akkor kezdi el, amikor minden okozott kárt megtérült. Persze addig is fogva van, és fizet és dolgozik az ellátásért, a tényleges büntetés letöltés alatt is. Majd a család előteremti a bűnöző tartásának költségeit, ha már élvezte a hasznát. "

2012. máj. 15. 20:51
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:

Véleményem szerint a bűnöző oktatásában-nevelésében résztvevő pedagógusok, így az óvó nénije, az osztályfőnökei, és az oktató tanárai, esetleg szakoktatói, a fakultatív képzést biztosítók, nyelvtanárok is társtettesi minőségben vannak.

Ha eszközt használt a bűntett elkövetéséhez, akkor az eszközt biztosító áruház, kereskedő stb. is felelősségre vonható. Ez szerintem teljesen triviális.

2012. máj. 15. 22:58
 12/14 anonim ***** válasza:
A szüléseket kihagytad, sőt, az elkövető vallását is vizsgálni kell, mert ha az tiltja az abortuszt, a pap is felelős, lévén ha ő nincs, az anya akár el is vetethette volna a kölyköt.
2012. máj. 15. 23:02
 13/14 bumbi02 ***** válasza:

Hát azt hittem hogy a gyakorikérdések jogalkotói színvonala nem tud lejjebb süllyedni, úgy néz ki tévedtem. Még jó hogy messze vagy Kérdező a törvényhozástól.

Kissé nagy általánosítás hogy a család élvezi a bűncselekmény hasznát, nem? Nagyon sok esetben nem tudnak róla. Például, ahhoz mi köze van a feleségnek, hogy a férje pl kirabol valakit hogy a játékszenvedélyét fedezze? semmi.

Vagy ha megöl valakit a férje, mi köze van ahhoz a feleségének? (ha nem tud róla) Semmi.

Inkább hagyd ezeket az ötleteléseket.

2012. máj. 15. 23:14
 14/14 anonim ***** válasza:

simán lesöpörnék

ennél védhetőbb próbálkozásokat is lesöpörnek

+családtag ellen nem köteles vallani

2012. máj. 16. 00:17
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!