Eladhatja e anyukám a lakást (amiben a húgommal élek), ha a lakás fele csak az övé, a másik fele pedig az apjáé (tehát nagyapámé)?
Gondolom ehhez nagyapám beleegyezése is kell,de ő nem nagyon van képbe,mert beteges,öreg,viszont mi a húgommal különköltöznénk.Ha esetleg sikerül rávenni nagyapám,anyám mindent intézhet helyette is?
Köszönöm!
Szia,
Az ügyvéd előtt minden tulajdonosnak ott kell lennie.Tehát nem tudja elintézni anyukád helyette a dolgokat.Csak abban az esetben van ellenjegyezve az adásvételi szerződés.Különben jogilag támadható és nem vállalja el egyetlen ügyvéd sem,hogy a nevét adja ilyesmihez.Ide kevés a meghatalmazás!!Az persze más ha gyámja van,mert akkor Ő jogosult intézkedni.(mármint a gyám)
"Ha esetleg sikerül rávenni nagyapám,anyám mindent intézhet helyette is?"
Ha kap tőle meghatalmazást, akkor a nagyapa részét is eladhatja, mindent intézhet.
"Az ügyvéd előtt minden tulajdonosnak ott kell lennie.Tehát nem tudja elintézni anyukád helyette a dolgokat.Csak abban az esetben van ellenjegyezve az adásvételi szerződés.Különben jogilag támadható és nem vállalja el egyetlen ügyvéd sem,hogy a nevét adja ilyesmihez.Ide kevés a meghatalmazás!!Az persze más ha gyámja van,mert akkor Ő jogosult intézkedni.(mármint a gyám)"
Minek szólsz hozzá, ha fogalmad sincs az egészről?
Nem kell a nyagyapád beleegyezése ahhoz, ha anyukád a saját tulajdoni hányadát akarja eladni, tehát csak a ház felét. Az más kérdés, hogy nem sokan vesznek úgy házat, hogy a fele egy idegené. És még ha el is tudná így adni, akkor is nagyapádnak elővásárlási joga van, tehát meg kell először őt kérdezni, hogy azért az árért megveszi-e.
Ja és nincs nagyapádnak haszonélvezeti joga anyukád részén? Mert úgy még nehezebb lesz vevőt találni. Jobb lenne, ha a nagyapád is eladná a részét.
Köszönöm a válaszokat,természetesen várom még a válaszokat.Nem csak a fél lakást adnánk el,az egészet.Nagyapám nem tud eljönni otthonról,és fel sem fogná,miért kell eladni a lakást,aminek a fele az övé.Ha anyát meghatalmazná,anya tud intézkedni helyette?
Köszönöm!
"Különben érdekesnek találnám ha mindenki meghatalmazással eladhatná más tulajdonrészét..."
Pedig ez a helyzet. Kérdezd az ügyvédet, ha nekem nem hiszel. Én is így adtam el pl. lakást 2 éve, feleségemé volt a fele, de ő nem ért rá eljönni, s én mentem meghatalmazással.
"Nem csak a fél lakást adnánk el,az egészet."
Ehhez kell minden tulajdonos, vagy meghatalmazás részükről.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!