Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Mit jelent az, hogy a tárgyalá...

Mit jelent az, hogy a tárgyalást beállítják?

Figyelt kérdés
Idézem: "... tárgyalást hivatalból beállítja, így azon megjelenni nem kell."
2012. máj. 8. 19:16
 1/3 anonim ***** válasza:
42%
Jó kérdés, szerintem u.az, mint a tárgyalást kitűzi. Ha van időd, írj egy beadványt, és figyelmeztesd a bírót, hogy ilyen szóösszetételt sem a polgári perrendtartás, sem a magyar nyelv nem ismer, és hozzon olyan végzést, ami megfelel a jogbiztonság alkotmányos elveinek, v. a Pp. elejéből idézd be, hogy az eljárás nyelve a magyar, és nem ilyen törvényszéki gizuskaszleng.
2012. máj. 9. 16:42
 2/3 A kérdező kommentje:
Lehet, hogy én írtam hiányosan...szóval ki volt tűzve a tárgyalás 05.16-ra és küldtek egy ilyen levelet, amelyben az idézett szöveg olvasható, valamint az, hogy a tárgyalás új időpontjáról értesítenek. De köszönöm a válaszodat!
2012. máj. 9. 20:34
 3/3 anonim válasza:
Beállítja - einstand - német szóból átvett jogi kifejezés. Lefordítva is ugyanezt jelenti. A magyar jog - szerintem helytelenül használja - ezt a szót a TÖRÖL, TÖRLÉS, TÖRLI szó, magyarul értelmezhető szó helyett.
2015. szept. 15. 14:24

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!