Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Lopás vétsége miatt milyen...

Lopás vétsége miatt milyen büntetést lehet kapni?

Figyelt kérdés
2012. máj. 8. 11:27
 1/9 anonim ***** válasza:
46%

"Ha az elkövető maximum 10 000 forint értékű dolgot lop el, nem bűncselekményt, hanem szabálysértést valósít meg.

Az ellopott dolog értékétől függően a lopás minősítése:

20 000 - 200 000 forint között kisebb érték (két évig terjedő szabadságvesztés, közérdekű munka vagy pénzbüntetés),

200 000 - 2 millió forint között nagyobb érték (három évig terjedő szabadságvesztés),

2 millió - 50 millió forint között jelentős érték (egy évtől öt évig terjedő szabadságvesztés),

50 millió - 500 millió forint között különösen nagy érték (két évtől nyolc évig terjedő szabadságvesztés),

500 millió forint felett pedig különösen jelentős érték (öt évtől tíz évig terjedő szabadságvesztés)."

2012. máj. 8. 11:55
 2/9 anonim ***** válasza:
amit az előző belinkelt, az már nem aktuális, már nincs 20.000-es határ, ha egy kiflit lopsz, akkor is benn tarthatnak a rendőrségen.
2012. máj. 8. 12:27
 3/9 anonim ***** válasza:

2012. évi II. törvény az új szabálysértési törvény, ebben felemelték 50 000Ft-ra a szabálysértési összeghatárt, viszont korábban 20 000Ft volt a határ.

177.§(1) Aki

a) ötvenezer forintot meg nem haladó értékre lopást, sikkasztást, jogtalan elsajátítást, orgazdaságot,

követ el, úgyszintén, aki e cselekmények elkövetését megkísérli, szabálysértést követ el.

2012. máj. 8. 12:30
 4/9 Tommio válasza:
71%

Iránban levágnák a karod. :)

Át kellene tenni oda az ítélethozatalt, a végrehajtással egyetemben. :)

2012. máj. 10. 15:26
 5/9 mxxx válasza:
jajj.. mondtam már, hogy ha ellopsz egy csokit az nem nagy cucc..:DDD ( h.m.)
2012. máj. 12. 16:23
 6/9 anonim válasza:
Sztem jó ötlet volt az, hogy már a kicsi lopásért is benntarthatnak. Az iráni példát is bevezettetném...
2012. máj. 13. 01:14
 7/9 anonim válasza:
Attól függ hogy mit lopott el az illető .
2012. máj. 13. 20:38
 8/9 segitseg2008 válasza:

jogiforumon részletesen ki van vesézve a téma:

pl itt:

[link]

2012. máj. 16. 15:32
 9/9 anonim válasza:
Szerintem attól függ mit lop el az illető! Szerintem a legsúlyosabb az olyan értékek lopása mint pl diákigazolvány, telefon! Engem pl 3 órája loptak meg! Elvitték a telefonom és a pénzem! Én szerintem a lopásnál nincs rosszabb dolog! Nagyon keményen büntetném
2015. ápr. 14. 18:15

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!