Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Fizetnem kell asszonytartást?

Fizetnem kell asszonytartást?

Figyelt kérdés
A párommal 8-évig éltünk életársi kapcsolatott, 4-éve különváltunk van egy 8-éves gyermekünk aki után bírósági úton gyerektartást fizetek. A volt életársam most azzal riogat,hogy asszonytartást fizetett velem, jogilag ez lehetséges? Nem voltunk összeházasodva- életársi kapcsolatban éltünk. A volt páromnak munkahelye nincsen. Joga van hozzá hogy asszonytartást fizetessen velem?
2012. ápr. 11. 10:07
 1/8 Tibi75 válasza:
32%
nem tudom, de szerintem próbálj meg nem annyit fizetni gyerektartásra amennyit a bíróság kijelölt, hanem annyit amennyi a reális költség havonta. Gondolom ez nem annyi mint amennyit megítéltek, azért kapálózik az asszony az asszonytartás miatt.
2012. ápr. 11. 10:17
 2/8 anonim ***** válasza:
100%
Nem, nagyon-nagyon nem valószínű, hogy kéne fizetned. sőt. Nem tudom elképzelni...
2012. ápr. 11. 10:23
 3/8 anonim ***** válasza:
74%
Mért kéne? Te a gyereket csináltad nem az anyját. Tartsa el magát ahogy akarja, vagy dögöljön éhen, és majd felneveled a gyermeked.
2012. ápr. 11. 10:28
 4/8 anonim ***** válasza:
84%

"A volt páromnak munkahelye nincsen."

Jahát menjen el dolgozni és akkor lesz! Apja f..szát az ilyennek!

2012. ápr. 11. 10:29
 5/8 anonim ***** válasza:
100%
Nincs asszonytartás, házastársi tartás van. A rokontartási kötelezettségből ered. Nagyon ritka esetekben kerülhet sor a megítélésére. pl:a másik fél nem képes dolgozni, vagy eltartani magát)
2012. ápr. 11. 10:29
 6/8 anonim ***** válasza:
100%
Én úgy értelmeztem,hogy asszonytartás a következő esetben jár.Elsősorban törvényes feleségnek,törvényes válás esetén,abban az esetben ha a körülményei jelentősen rosszabodtak a válást követően.Gondolom ez arra értendő,ha valaki még munkaképtelen is e mellé.Sokan a nyugaton bevezetett asszonytartással tévesztik össze az itthonit,aminek egészen mások a feltételei.
2012. ápr. 11. 10:32
 7/8 anonim ***** válasza:
100%
Nyugodj meg nem fognak neki tartást megitélni, ha csak a gyerek nem beteg. Attól, hogy a volt párodnak nincs jövedelme még nem vagy köteles őt eltartani, sőt esetlegesen még egy gyerekelhelyezési perre is alapot teremthet a munkanélkülisége.
2012. ápr. 11. 11:11
 8/8 anonim ***** válasza:

Asszonytartást csak akkor szoktask,amikor a nő háztartásbeliként otthon van a gyerekekkel sok sok (15-20) évig,közben a férjét támogatja a munkába.Majd amikor elválnak,ugye a nő ott van 50hez közel munkatapasztalat nélkül,és nem tud dolgozni.

Náltok esélytelen hogy ez állna fenn,riogasson,nevesd ki.

2012. ápr. 11. 12:09

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!