Mit tehetek, ha valaki visszaélt a telefonszámommal, és szexhirdetést adott fel a nevemben?
Elég kellemetlen, hogy egész nap hívogatnak, de a munkám miatt kénytelen vagyok felvenni a telefont. Arra gondoltam, hogy ha legközelebb hív valaki, megkérdezem, melyik oldalon találta a számomat, és megpróbálom levetetni a hirdetést.
De mivel valószínűleg fizettek érte, nem tudom, hisznek-e majd nekem a telefonban, kötelességük levenni? Hogyan bizonyítom, hogy visszaélés történt?
Telefonközpont vagy központi postahivatal, vagy mobilnál a szolgáltató, és kérsz egy részletes számlát. Utána pedig bejelentést teszel a rendőrségen.
Azután pedig titkosíttatod a telefonszámodat, nem adod meg csak nagyon-nagyon kevés embernek, és azt is megjegyzed, hogy kinek. Ha ezek után is megjelenik ez a "vicc", akkor a rendőrségnek roppantul könnyű dolga lesz.
"Ip cím lenyomozással?!"
Azzal tényleg sokra mész. :D
tegyél feljelentést. Az ingyenes.
na és utána hívd fel őket hogy vegyék le!!
A rendőrség nem igazán foglalkozik az ilyennel de egy feljelentés hatására az oldal üzemeltetője is inkább leveszi a hírdetést.
Egyébként sajnos elég gyakori az ilyen. Az egyik haverommal is történt és hallottam még 1-2 történetet. De csak 1-et hallottam aki utánaeredt az illetőnek némi segítséggel és kicsit revansot vett mert azért ez nem egyszerű és nem is legális...
google a barátod....
telefonszám bepötyög, ha nem találja, akkor más formátumban is próbáld.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!