Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Mit tehetek, ha valaki visszaé...

Mit tehetek, ha valaki visszaélt a telefonszámommal, és szexhirdetést adott fel a nevemben?

Figyelt kérdés

Elég kellemetlen, hogy egész nap hívogatnak, de a munkám miatt kénytelen vagyok felvenni a telefont. Arra gondoltam, hogy ha legközelebb hív valaki, megkérdezem, melyik oldalon találta a számomat, és megpróbálom levetetni a hirdetést.

De mivel valószínűleg fizettek érte, nem tudom, hisznek-e majd nekem a telefonban, kötelességük levenni? Hogyan bizonyítom, hogy visszaélés történt?

2012. márc. 26. 13:42
1 2
 1/14 anonim válasza:
49%
Ip cím lenyomozással?!
2012. márc. 26. 13:44
 2/14 anonim ***** válasza:
71%

Telefonközpont vagy központi postahivatal, vagy mobilnál a szolgáltató, és kérsz egy részletes számlát. Utána pedig bejelentést teszel a rendőrségen.

Azután pedig titkosíttatod a telefonszámodat, nem adod meg csak nagyon-nagyon kevés embernek, és azt is megjegyzed, hogy kinek. Ha ezek után is megjelenik ez a "vicc", akkor a rendőrségnek roppantul könnyű dolga lesz.

2012. márc. 26. 13:48
 3/14 anonim ***** válasza:
100%
Tegyél feljelentést a rendőrségen. Nekik ki kell adni a feladó adatait.
2012. márc. 26. 13:49
 4/14 A kérdező kommentje:
Nem az a problémám, hogy ki volt, hanem hogy hogyan vetethetném le a hirdetést az oldalról.
2012. márc. 26. 13:53
 5/14 anonim ***** válasza:
Kérdezd meg hol az oldal és levetetheted.nem kell fizetni érte semmit.
2012. márc. 26. 13:57
 6/14 anonim ***** válasza:

"Ip cím lenyomozással?!"

Azzal tényleg sokra mész. :D

2012. márc. 26. 15:06
 7/14 anonim ***** válasza:
51%

tegyél feljelentést. Az ingyenes.

na és utána hívd fel őket hogy vegyék le!!

A rendőrség nem igazán foglalkozik az ilyennel de egy feljelentés hatására az oldal üzemeltetője is inkább leveszi a hírdetést.

Egyébként sajnos elég gyakori az ilyen. Az egyik haverommal is történt és hallottam még 1-2 történetet. De csak 1-et hallottam aki utánaeredt az illetőnek némi segítséggel és kicsit revansot vett mert azért ez nem egyszerű és nem is legális...

2012. márc. 26. 15:40
 8/14 anonim ***** válasza:

google a barátod....

telefonszám bepötyög, ha nem találja, akkor más formátumban is próbáld.

2012. márc. 26. 16:21
 9/14 anonim ***** válasza:
amúgy ha fizettek a hirdetésért, akkor az a legjobb, mert akkor lenyomozható az ember. mivel valszeg utalt, vagy online fizetett, vagy sms-ben.
2012. márc. 26. 16:22
 10/14 tetris ***** válasza:
Valaki nagyon megharagudott rád, az már biztos.
2012. márc. 26. 17:42
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!