Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Mi bajom lehet?

Mi bajom lehet?

Figyelt kérdés
Beléptem anyám facebookjába, mert megtudtam a jelszavát. Épp válnak a szüleim és megtörténhet, hogy a tárgyaláson használva lesznek az ott talált információk. Anyám azt mondta megsértettem a személyiségi jogait, ezért feljelent és bíroságra visz... Vigyen, nem félek, vállalom a következményeket, csak érdekel mire számíthatok.
2012. márc. 25. 16:12
 1/10 anonim ***** válasza:
És a tárgyalást az interneten fogják lefolytatni, vagy hogy kerültél ebbe a kategóriába?
2012. márc. 25. 16:14
 2/10 A kérdező kommentje:
Köszi a hasznos választ!
2012. márc. 25. 16:18
 3/10 anonim ***** válasza:
100%

Bűncselekmény.

300/C. § (1) Aki számítástechnikai rendszerbe a számítástechnikai rendszer védelmét szolgáló intézkedés megsértésével vagy kijátszásával jogosulatlanul belép, vagy a belépési jogosultsága kereteit túllépve, illetőleg azt megsértve bent marad, vétséget követ el, és egy évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.

(2) Aki

a) számítástechnikai rendszerben tárolt, feldolgozott, kezelt vagy továbbított adatot jogosulatlanul megváltoztat, töröl vagy hozzáférhetetlenné tesz,

b) adat bevitelével, továbbításával, megváltoztatásával, törlésével, illetőleg egyéb művelet végzésével a számítástechnikai rendszer működését jogosulatlanul akadályozza, vétséget követ el, és két évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.

Attól függően, hogy pontosan mi történt, szóba jöhet még több más bűncselemény is.

2012. márc. 25. 16:18
 4/10 A kérdező kommentje:
Nem nyúltam bele,nem változtattam semmit, csak olvastam amit ír és közben fényképeztem...
2012. márc. 25. 16:23
 5/10 anonim ***** válasza:
100%
Ez kimeríti a továbbítás, az egyéb művelet, és a jogosulatlan használat fogalmát.
2012. márc. 25. 16:25
 6/10 A kérdező kommentje:
Rendben, köszönöm!
2012. márc. 25. 16:26
 7/10 anonim ***** válasza:

nyugi, nem lesz semmi bajod e miatt

nem fogja anyád ezzel égetni magát a hatóságok előtt úgysem

levéltitoksértés...

2012. márc. 25. 17:59
 8/10 anonim ***** válasza:

Ez pont nem számítástechnikai rendszer elleni bűncselekmény. Akkor lenne az, ha keyloggert vagy csomagfigyelőt használna, de gondolom csak bejelentkezve maradt vagy elmentette a jelszavát. Nemrég olvastem egy érdekes témát, érdemes végignézni.

[link]

2012. márc. 25. 21:08
 9/10 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat!
2012. márc. 26. 17:03
 10/10 anonim válasza:
Anyukád százas, hogy nem fog bíróságra vinni.Egyik anya sem tenné ezt.
2012. ápr. 3. 09:47

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!