Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Ez mit jelent?

Ez mit jelent?

Figyelt kérdés
2012. márc. 6. 18:14
 1/5 A kérdező kommentje:

"(2) A jóhírnév sérelmét jelenti különösen, ha valaki más személyre vonatkozó, azt sértő, valótlan tényt állít, híresztel, vagy való tényt hamis színben tüntet fel."

Ebben mit jelent az, hogy való tényt hamis színben tüntet fel?

2012. márc. 6. 18:15
 2/5 Shai-Hulud ***** válasza:

Például ha azt állítom, hogy szándékosan ütöttél el valakit - ilyenkor egy való tényt (hogy elütöttél valakit) olyan színben tüntetek fel, hogy az rád nézve sokkal negatívabb legyen.

Míg az első esetben csak véletlen balesetet okoztál, a második esetben ugyanez akár emberölési kísérlet (vagy ha meghal az ürge akkor gyilkosság) is lehet.

2012. márc. 6. 18:26
 3/5 anonim ***** válasza:

Pont ma az egyik Monk részben volt egy ilyen szituáció:

Mr. Monk fegyvert szegezett a sértettre, eközben Mr. Monk háta mögött elrejtőzve a sheriff lelőtte a sértettet. Előző nap Mr. Monk lakását a sheriff feltörte és kicserélte a a pisztolya csövét (nem tudom a pontos nevét) a helyszínen miközben a sheriff letartóztatta a Monkot vissza cserélte a pisztoly csövet amit ellopott Monktól így Monkra terelődött a bizonyíték, mert a ballisztikai vizsgálatok szerint Monk pisztolyából történt a tüzelés. Szóval itt a valós tény, hogy lelőttek egy embert, Mr. Monk pisztoly csövéből lőtték ki a golyót. Valós tényként állítják Monkról, hogy lelőtt egy embert. Nem tudom, hogy érted e. Lehet, túl zavaros voltam. :D

2012. márc. 6. 18:27
 4/5 Shai-Hulud ***** válasza:
Meg ugyanez fordítva is lehet, ha megkéselsz valakit, mert nagyon utálod, én vallhatom azt, hogy nem is te késeltél, hanem az áldozat dőlt bele a késedbe egymás után ötször. Ilyenkor éppen egy szándékos bűncselekményt tüntetek fel olyan színben, hogy az csak egy véletlen baleset volt.
2012. márc. 6. 18:29
 5/5 A kérdező kommentje:
Értem. Köszi.
2012. márc. 6. 20:17

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!