Ráengedhetem-e a kutyáimat a cigányokra ha azok rossz szándékkal bejönnek a lakhelyem területére?
Az én kutyám tudja a "dobott/talált élelem megtagadása" című
szabályt.. Tessék próbálkozni!!
1959. évi IV. törvény 190. § (1) A birtokos a birtoka ellen irányuló támadást - a birtok megvédéséhez szükséges mértékben - önhatalommal is elháríthatja.
Arra kell vigyáznod, hogy ne nagyobb mértékkel hárítsd el a támadást, mint amivel támadnak. A kutyák, a te magán területeden tartózkodnak, így ott azt csinálnak amit akarnak, ha még egy jelzőtáblát ki is raksz a kapudra ezzel jelezve a "veszélyt", onnantól kezdve mindenki csak saját felelősségre lép be a magánterületedre.
Szándékosan nem uszíthatod rá, mert bűncselekményt követsz el!Ha nem uszítod, csak kinyitod a bejárati ajtót, hogy "megnézd ki jött hozzád", és eközben úgymond téged félrelökve "kiszökik a kutya", nos baleset történt...:-) Ha amúgy is a kertben volt a kutya és kint van figyelmeztető tábla, => baleset. Remélem tudtam segíteni :-)
Arról pedig, h "rossz szándékkal"...nos te is tudod, h ő csak egy pohár vizet akart kérni...És te leszel a hunyó..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!