Mennyire nehéz elvégezni a jogi egyetemet? Mennyire kell sokat tanulni?
Nem vagyok jogon, de rengeteg ismerősöm igen. Én más szakra járok, ami szintén nehéz.
A "jól lehet vele keresni" pedig azért óvatosan kezelendő. Vannak, akik jól keresnek jogászként, de rengetegen nem. Itt nyilván diplomás halmazban kell érteni a jót-rosszat. A piac pedig nagyon túltelített, és évek múlva is az marad, hiába csökkentették az állami keretszámokat.
Kezdőként ne várj milliókat, max majd talán évek után jól kereshetsz vele ha van szorgalmad és elsősorban kapcsolataid, anélkül nem fogsz sokat keresni, átlagfizetés.
Amit láttam más egyetemeken, ahhoz képest igen nehéz, még bölcsészkaros és közgazdász ismerőseim a vizsgaidőszakban is vígan buliztak, avagy készültek kemény 1-3napokat a vizsgára, addig mi hat hetet éjjel nappal végigtanultunk, nem az 5ért, hanem, hogy sikerüljön egyáltalán a vizsga, természetesen emellett év közben is rendszeres beszámolók, számonkérések vannak. Az államvizsga meg közel 3-4hónapon át tart, 5 tárgyból, míg máshol van egy kisebb vizsga és kész....
üdv: egy végzett jogász
emese, ha nem jársz, nem jártál jogász szakra,
akkor honnan tudod, hogy nem kell ész hozzá?
erős túlzás
]
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!