Fizetési meghagyást kérhetek-e, ha a volt férjemmel a megállapodás úgy szól, hogy fizeti a lakásrezsi 1/5-ét a tulajdonközösség megszüntetéséig és nem volt kikötés, hogy ott kell laknia?
Volt férjemmel 2 évvel ezelőtt a bíróságon egyességet kötöttünk többek között arra vonatkozóan,hogy a tulajdonközösség megszüntetéséig a lakásrezsi költség 1/5 részét fizeti.mivel kapott egy kizárólagos szoba használatot
Akkor és azóta sem használja csak bezárta!Persze nem fizet és arra hivatkozik ,hogy nem lakja! Többször felszólítottam,ha nem lakja nyissa ki,ha meg igényt tart rá fizessen!Kérhetem e a fizetési meghagyást vagy majd elszámoljuk a vagyon megosztásba?
Kérheted, méghozzá késedelmi kamatostól.
Fordulj ügyvédhez, vagy menj közjegyzőhöz.
menj el bármelyik közjegyzőhöz
vidd összes papírt
mindent
Olyan nincs, hogy a bíró hibázott, hogy ezért kell még egy per...
Ha ellentmondás van a jegyzőkönyv és az ítéletben foglaltak között, akkor az ítélet fog számítani.
Esetleg arra gondolt, hogy fellebbezni kéne? Még azt tudom elképzelni, de akkor nem a bíró tévedése miatt kell, hanem mert neked nem "tetszik", ami az ítéletben van. Kérdés, hogy ennek a határideje nem járt-e le.
Ha lejárt, akkor jogerős az ítélet, úgyhogy ítélt dologban nem is lehet újabb pert indítani, szóval nem tudom, mire gondolt az ügyvéded, de biztosan nem erre...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!