Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Megbüntethetnek a magyar...

Megbüntethetnek a magyar rendőrök, ha Hollandiában füvezek?

Figyelt kérdés
Mert az útlevélbe bele van írva, hogy köteles az útlevél tulajdonosa a fogadó és az útlevelet kiadó ország jogszabályait is tiszteletben tartani. Magyarországon pedig illegális. (Tudom, hogy most már Hollandiában is, de mondjuk ez előtt a törvény előtt.) Viszont elég nehezen tartom megvalósíthatónak, de akkor ezek szerint elméletben lehetséges lett volna?
2012. jan. 24. 17:48
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:

" és eltol egy tubit, az már köztörvényes bűnöző, és mehet a sittre. "

Elterelésre. Majd még egyszer elterelésre. Majd megbüntetik. Amennyiben még egyszer elfogják ilyesmi miatt különös visszaesőnek minősül bár ez utóbbiban nem vagyok biztos (lehet 2 x kell elkövetni).

2012. jan. 24. 18:31
 12/16 anonim ***** válasza:

Mindig annak az országnak a törvényei érvényesek rád, amelyikben tartózkodsz.

Ha büntetni lehetne ilyen esetekben, akkor szinte minden idelátogató arabot börtönbe lehetne vágni a 13 éves feleségeik miatt.

2012. jan. 24. 23:46
 13/16 anonim ***** válasza:
12 -es jól mondja.Ezzel az erővel egy fesztiválon se szolgáljanak ki egy 21 év alatti amcsit se szeszes itallal!
2012. jan. 24. 23:59
 14/16 anonim ***** válasza:
63%

"3. § (1) A magyar törvényt kell alkalmazni a belföldön elkövetett bűncselekményre, valamint a magyar állampolgár külföldön elkövetett olyan cselekményére, amely a magyar törvény szerint bűncselekmény.

(2) A magyar törvényt kell alkalmazni a Magyarország határain kívül tartózkodó magyar hajón vagy magyar légi járművön elkövetett bűncselekményre is."

Téma lezárva.

2012. jan. 25. 05:17
 15/16 anonim ***** válasza:

"Ha büntetni lehetne ilyen esetekben, akkor szinte minden idelátogató arabot börtönbe lehetne vágni a 13 éves feleségeik miatt."

Az normális arab országokban nem lehet ennyi idősen házasodni, attól, hogy vannak olyan arab államok, ahol gyakorlatilag nincs központi hatalom és törzsek irányítanak nem az összes ilyen.

2012. jan. 25. 16:18
 16/16 anonim ***** válasza:

az elterelés se nagy gáz én nem voltam bár kellet volna mennem de nem is kerestek miata.

ui:ja ez régen volt kb 10 éve

2012. jan. 31. 13:18
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!