Új törvény szerint bármilyen módszerrel megvédheted magad?
2012.01.06-tól lépett életbe azt hiszem. Ez szerintetek vonatkozik a tulajdon megvédésére is? Tehát ha valaki be jön a területedre pl lopni akkor meg lehet támadni? Mi felénk a koszlidércek eléggé sűrűn mászkálnak be az udvarokba és lopnak is nagyon. Arra gondoltam ki teszek valami csapdát. Pl ha kiteszek egy medvecsapdát és a hülyéje bele megy, akkor elő vehetnek miatta? Tovább is lépnék.
Tudtok valami jó fajta csapdát ami meg fog egy embert és meg is tartja?
De megvédheted.. Másik kérdésnél belinkeltem a törvénycikket mert itt mindenki ilyen ferdített féligazságokat hangoztat
1978 évi IV törvénycikk - A Büntető Törvénykönyvről
29. § (1) Nem büntethető, akinek a cselekménye a saját, illetőleg a mások személye, javai vagy közérdek ellen intézett, illetőleg ezeket közvetlenül fenyegető jogtalan támadás elhárításához szükséges.
(2) Nem büntethető az sem, aki az elhárítás szükséges mértékét ijedtségből vagy menthető felindulásból túllépi.
(3) A megtámadott nem köteles kitérni a jogtalan támadás elől.
29/A. § Nem büntethető, aki a saját, illetőleg a mások személye vagy javai elleni jogtalan támadás megelőzéséhez szükséges védelmi eszközt alkalmaz, ha az az élet kioltására nem alkalmas, és annak folytán a jogtalan támadó szenved sérelmet, továbbá ha a védekező a sérelem elkerülése érdekében mindent megtett, ami tőle az adott helyzetben elvárható volt.
A csapda már érdekesebb. Szerintem simán lehetne, mert te birtokodon akár farkasvermet is áshatsz. AMikor megbüntetétk azt a bácsit (de lehet nem is büntették meg végül?) aki belevezette áramot a kerítésbe, akkor ott az volt a fő támadási pont hogy az a kerítés az utcával határos kerítés volt, tehát ha valaki arra jár arra veszélyes lehet.. De ha a saját telkeden belül van egy ilyen kerítés, és abba valaki belefut úgy hogy nem volt engedélye a telkeden járkálni... Nemtom.. Azért vannak jobb megoldások is.
Figyelj hozzánk is beugráltak.. Mi vettünk egy Kaukázuit és már 2 éve nem jöttek be!(el ne kopogjam.) Sztem azért egy nagytermetű kutyával mindenféleképpen jól jársz(jelez,támad is, megtanitod ne fogadjon el idegentől kaját stb.)
Ha nem kutya ,akkor szerintem szerelj fel valami kamera féleséget. Először próbáld meg kamu kamerával.Ha nem vegyél rendeset és ha látsz rajta vlakit kimész a legpuskáddal és lelövöd.
3. ha nagyon gazdag vagy bérelj fel embereket,hogy örizzék a házad.
Hajrá
Nem büntethető, akinek a cselekménye a saját, illetőleg a mások személye, javai vagy közérdek ellen intézett, illetőleg ezeket közvetlenül fenyegető jogtalan támadás elhárításához szükséges.
Miért ne támadhatna rá a kérdező arra aki az ő javai ellen jogtalan támadást (pl eltulajdonítás, lopás stb) intéz? Bejön a suhanc a kertbe krumplit lopni, durr neki (persze nem agyonverni) aztán ez szükséges volt az elhárításhoz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!