Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Hogyan lehetne 2012-ben a...

Hogyan lehetne 2012-ben a jogászok, közgazdászok, bankárok politikai és gazdasági befolyását csökkenteni; a munkások és termelő tevékenységet végzőkét megnövelni?

Figyelt kérdés
Ugyanis az előzők miatt kerültünk bajba, nem?

2012. jan. 5. 23:52
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:

Tehát ne azok irányítsák a gazdságot akinek az a szakmájuk hanem azok akik szépen tudnak betont keverni meg ládákat pakolni. Mekkora ötlet. :D

Mert ugye ahhoz nem kell érteni, az minden balféknek menne, mégis elcseszik nekünk direkt a gonosz bankárok meg ügyvédek. Még szép hogy ők tehetnek róla, ha nem lennének baj sem lenne. Cserekereskedelem kéne, persze, meg akkor már a jobbágyok röghözkötése. :P

2012. jan. 9. 19:45
 12/21 A kérdező kommentje:
Nekem csak az a bajom hogy az ügyvédek folyamatosan olyan törvényeket hoznak amik a gazdagokat védik a szegényektől...
2012. jan. 9. 20:38
 13/21 anonim ***** válasza:

Nem igazán értem mire gondolsz, bár kezdelek butának nézni :D

Úgy érted a bírók a gazdagoknak kedveznek és az itélethozás a pénzről szól? Bár ennek semmi köze bármilyen gazdaságoz vagy törvényekhez szóval nem biztos hogy erre gondolsz.

A törvényeket nem az ügyvédek hozzák hanem a kormány. Az igazságszolgáltatás pedig nem tudom hogy mennyire igazságos, de hallottam már olyan véleményt is hogy magyarországon mindíg az fizeti meg a kárt akinek van rá pénze.

A jelenlegi társadalmi rendszerünkben nagy a potenciál - gyors fejlődés, életszínvonal javulás érhető el vele de a struktúrájába beletartozik az időnkénti válság is. Azonban hogy mennyire megy a szekér az rengeteg külső tényezőtől is függ de elsősorban a kormány feladata és felelőssége lenne hogy kézben tartsa a dolgokat.

Nem is igazán értem az egész kérdést mi köze ennek az ügyvédekhez akik jogi dolgokkal foglalkoznak és pénzt kérnek érte. Lehet túl sok van de a kapitalizmus törvénye szerint úgyis csak annyi praktizál amennyire szükség van.

Vagy a bankárok, gondolom itt nem a sima banki alkalmazottakkal van bajod akiknek valamivel átlagfeletti fizetésért kihajtják a belét hanem a nagykutyákkal, de azok meg bizonyos szempontból cégvezetők, szerves részei a rendszernek és a bankokra igenis óriási szükség van, ha nem lennének még kb most is ökörrel szántanánk. Nem nagyon látom értelmét annak a kérdésnek hogy hogyan lehetne a bankok gazdasági befolyását csökkenteni. Olyan mintha a csokiból akarnád elvenni a csoki ízt.

A közgazdászoknak meg alapvetően semmiféle befolyásuk nincs attól hogy közgazdászok, nem tudnak nyomást gyakorolni a politikára csak benyalni a hatalomnak legfeljebb. Pont hogy nekik (a függetleneknek) kéne irányítani az országot.

A vezetés miatt kerültünk bajba amit a munkások és termelő tevékenységet végzők szavaztak meg. Ha csak a bankárok, közgazdászok és jogászok szavaztak volna, akkor nem lennénk bajban met ők nem teljesen fogalmatlan, manipulálható idióták mint azok akik nem foglalkoznak a gazdasággal csak random kiválaszják melyik hazugságot hiszik el és elmennek szavazni.

Persze az egyenlőség fontos és minden rétegnek megfelelő képviselet kell, ha kizárnánk a hozzá nem értőket akkor valószinüleg csorbulnának az érdekeik.

Van egy ház amit közösen építünk és mindenki belekontárkodik, az anyós is ,mert ő is ott fog lakni, pedig igazából csak 1 kőműves van a családban, de ha csak ő építené akkor a többiek igényeit nem elégítené ki a ház.

Nem jó ez így valóban, de azért ne akarjátok az anyósra bízni az egészet :D

2012. jan. 9. 21:42
 14/21 A kérdező kommentje:
Ha ennyire otromba akérdés minek írtál rá 38 soros választ?
2012. jan. 9. 21:46
 15/21 anonim ***** válasza:

Hát mert már a kérdéssel sem értek egyet, mint kiderült :D

Én legalábbis úgy látom pont amiatt kerültünk bajba hogy nem elég tájékozottak az átlegemberek ahhoz hogy racionális döntéseket hozzanak, ahhoz képest hogy ennyire bele vannak vonva a politikába. De ne értsen senki félre nem is lehet elvárni a dolgozó emberektől hogy közgazdaságtant tanuljanak és napi szinten nyomonkövessék az eseményeket.Hoppá 48 sor :D

2012. jan. 9. 23:37
 16/21 A kérdező kommentje:
Azért nem értesz egyet a kérdéssel, mert 1 vagy több elit csoportosulás részese vagy, és a kérdés a speciális elitet támadja direkt és közvetlen módon. Van összeesküvés mint ahogy azt te is tudod. A pénzügyi válságot szándékosan hozták létre (közgazdász, bankár) hogy egész régiókba olcsón lehessen befektetni.
2012. jan. 9. 23:52
 17/21 anonim ***** válasza:

Nem tudom hogy pontosan mitől alakult ki a válság de néha már kicsit kényelmetlenül érzem magam mert rajtam kívül mindenki tudja, noha a neten csak összeesküvés elméleteket találni.

De nem tudom leálljak e ezekről vitatkozni. Valószinüleg igazad van és úgy történt hogy Darth sidius kiadta a 666os parancsot és a bankároknak ,ügyvédeknek elkezdett pirosan világítani a szemük és bevégezték a szörnyű tervet.

Régebben nekem is szipmatikus volt némelyik elmélet, de amint picit többet foglalkoztam a történésekkel rá kellet jönnöm hogy tök logikátlan mind. A világ nem elég globalizált, a gazdaság tele van ellenérdekeltségekkel, az országoknak törvényeik vannak a monopólium és hasonló dolgok ellen, valamint komoly tartalékaik egy őket érő támadás kivédésére. 29-ből rengeteget tanultunk. És egyébként is azt látom hogy minden bank komolyan beszopta.

Mindig is voltak és lesznek spekulatív csoportok de ők csak 1-1 porszem a világ rendkívül bonyolult gazdasági struktúrájában. De mindenki azt hisz amit akar.

A kérdéssel viszont leginkább az a bajom hogy nem a speciális elitet támadja, akik politikusok és tűzközelben lévő emberek, hanem kicsit primitív módon mindenkit akin nyakkendő van.

Ha valami konkrétumot írtál volna például hogy a fidesz azért találta ki a végörlesztést hogy pár nagykutya vagyonát mentse és nem érdekli hogy a bajban lévőket mégnagyobb bajba sodorta vele akkor nem tiltakoznék.

De hogy a világ baját 3 átlagemberek által végzett szakmára fogod az furcsa. Szerintem meg a kőművesek voltak a kertészek és a titkárnők. :D

2012. jan. 10. 17:52
 18/21 A kérdező kommentje:
Menj csak le a Balatonlelle Jahtklubba nézd meg hány ügyvéd meg kőműves jahtozik ott....Ha az életben csak az a gondod hogy milyen színű a vitorlásod vitorlája akkor nem fog érdekelni más baja...Süssék meg a közgazdászok az ejtőernyőiket, 100E forintos horgászbotjaikat, síléceiket...A 7,5 éves gyereknek másfél milliós motort vesz, mennyenek a k. anyu...
2012. jan. 11. 14:46
 19/21 anonim ***** válasza:

Még szép, hogy olyan motort vesz. Ha valakinek van pénze, az költekezzen nyugodtan. Akinek meg nincs annyi...nos az ne irigykedjen, mert ez nagyon undorító dolog. Egyébként a vitorlázók, akárcsak a profi horgászok - többségükben - rendes, barátságos emberek.

Az irigykedés helyett érdemes figyelni az ilyen emberek életét, sokat lehet tanulni tőlük a pénzügyi és magánéleti sikerrel kapcsolatban, többet, mint a fizikai munkásoktól.

2012. márc. 13. 16:51
 20/21 anonim ***** válasza:
Ez nem teljesen igaz, mert ezeknek az embereknek a nagyrésze a rendszerváltás környékén került a zsírosbödön közelébe (mint az eddigi összes főnököm egy kivételével), amibe én is szívesen beledugnám a mancsom, csak ahhoz előtte az egyéb testrészeik tájékán kéne még ezt-azt elvégeznem, amihez viszont nincs gyomrom.
2012. márc. 13. 22:21
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!