Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Mit szóltok az új törvényhez?...

Mit szóltok az új törvényhez? Betörő ellen mától akár aránytalanul is védekezhetsz.

Figyelt kérdés
2012. jan. 3. 18:01
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
100%
Ez jó! Linkelnél?
2012. jan. 3. 18:05
 2/15 A kérdező kommentje:
Sajnos nem tudok. A kérdés kiírása előtti percekben mondta be a Kossuth rádió. Tehát nem netes forrásom van.
2012. jan. 3. 18:09
 3/15 A kérdező kommentje:

A törvény lényege, hogy ha valaki behatol a lakásodba (telkedre) nem csak az önvédelem szabályai szerint védekezhetsz, hanem ha ököllel támad rád akkoris tarkónlőheted vagy leszúrhatod és felmentenek. Gyakorlatilag kivégezheted.

A törvény jónak ugyan jó és erre már húsz évvel ezelőtt szükség lett volna, de kérdem én mégis, jó ha már erre van szükség? Tehát valahol ez azt is sugallja, hogy az állam tehetetlen és védd meg magad ahogy tudod.

2012. jan. 3. 18:12
 4/15 anonim ***** válasza:
Szerintem rendben lenne, egyébként ha működik a rendőrség, ilyen helyzetekben akkor se tud segíteni, de talán egy kicsit visszatartó erő lenne.
2012. jan. 3. 18:15
 5/15 Shai-Hulud ***** válasza:
36%

Kíváncsi vagyok, hány visszaélés lesz.

Hiszen így áthívhatom a régi haragosomat, lelövöm, majd azt mondom, hogy ki akart rabolni...

Hát nem rossz módszer végülis.

Pedro

2012. jan. 3. 18:23
 6/15 A kérdező kommentje:
Pedro akkor megérted az aggodalmam, ez valahol probléma is és az állam tehetetlenségét bizonyítja. Ugyanakkor támogatom, mert vannak / lehetnek helyzetek mikor erre szükség van.
2012. jan. 3. 18:26
 7/15 anonim ***** válasza:
100%
Teljesen helyénvaló, bár ha valaki hozzám törne be és otthon vagyok a Btk helyett a baseball ütőt fogom elővenni, törvény ide, törvény oda...
2012. jan. 3. 18:27
 8/15 escrogar ***** válasza:

Nagyon helyes. Amúgy az Alaptörvényben írják, de nézd meg, hátha frissült a Btk.

Pedro:

Ezt az arányos rendszerben is ugyanúgy meg lehet csinálni, és most is büntetést fogsz kapni érte. Az aránytalanság nem azt jelenti, hogy aki pofánver, azt megölöd.

2012. jan. 3. 18:32
 9/15 A kérdező kommentje:
Megértelek Diego. De azért valahol félelmetes is, nem? Mintha egy Anarchia kezdete lenne. :)
2012. jan. 3. 18:35
 10/15 anonim ***** válasza:

Amerikában egyébként ez mondhatni a kultúra része, szóval az anarchiától messze van.

Egyébként nem Diego, hanem Digo. :)

2012. jan. 3. 18:59
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!