Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Bicskát venni 18 éven aluliaknak?

Bicskát venni 18 éven aluliaknak?

Figyelt kérdés
Kis svájci bicskákat már vettem, de nem tudom hogy naggyobb bicskákat is árulnak-e nekem... 16 vagyok.
2012. jan. 2. 19:24
 1/6 anonim válasza:
Persze, a Józsefvárosban.
2012. jan. 2. 19:32
 2/6 anonim ***** válasza:
60%
Ne, hogy vegyél mert még kinyílik a zsebedbe!
2012. jan. 2. 19:43
 3/6 anonim ***** válasza:
35%
Minek egy 16 éves gyereknek bicska?Ha olyat veszel ami megfelel a törvénynek vagyis max a pengéje 4-6 cm hosszú akkor nálad lehet de szart se érsz vele mert ha megtámadnak és használod elveszik és tuti össze szurkálnak vele.Ha nagyobbat veszel mondjuk 8-10 cm es a pengéje és igazoltatásnál előkerül tuti hogy a s*ggedbe szúrják a rendőrök csak a poén kedvéért.Vagy csak azért kell hogy te legyél a jani hogy húú neked van egy szaros bicskád?!
2012. jan. 2. 20:23
 4/6 A kérdező kommentje:

Most egy svájci bicskát hordok magammal (és valószinüleg azt is fogom egy jó ideig) ami teljesen legális. De külömben szeretem gyüjteni a bicskakat, azért szeretnék venni valami komolyabbat, Úgyhogy nem fogok én ki menni az utcára egy bicskával ami illegális (hosszab mint 8cm).

És nem azért hordok magammal bicskát hogy majd embereket fenyegessek az utcán vagy önvédelem miatt. Hanem azért mert néha nagyon hasznos lehet.

2012. jan. 3. 17:45
 5/6 anonim válasza:
59%
Vehetsz nagyobbat is nincs törvényi korlátozása ennek.
2012. jún. 17. 20:23
 6/6 anonim ***** válasza:
Persze! Nálunk, parasztoknál a gyereknél is van bicska. Persze nem iskolába menet, de pl egy rendezvény (amire beöltözve megyünk) elengedhetetlen kelléke. Tudok olyat is, hogy külön kérni kell kést ilyen paraszt rendezvényeken, mert szinte mindenkinél ott a bicska. De épp úgy ha biciklizni megy, erdőbe túrázni, horgászni, stb. A rendőr meg nem foglalkozik vele, főleg ha a hagyományos bicskatartóba van. A Hortobágy mellyékéről.
2012. okt. 23. 21:35

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!