Visszaélt valaki az ellopott jogosítványommal?
6-8 héttel ezelőtt elvesztettem vagy ellopták (inkább az utóbbi a valószínű) a jogosítványomat és a lakcímkártyámat. Még aznap bejelentettem a rendőrségen. 10-12 nappal később valaki bedobta a postaládámba a jogsit és a lakcímkártyát is. Örültem a szerencsémnek, ám a héten jött egy fizetési felszólítás a BKV-tól, mely szerint engem megbűntettek, és fizessek. A dolog érdekessége, hogy amikor állítólag megbűntettek, akkor érvényes bérletem volt, a szelvény meg is van.
Kérdésem, elképzelhető, hogy valaki az én megtalált vagy ellopott jogosítványomat és lakcímkártyámat adata oda az ellenőrnek, mikor megbűntették?
Mit tudok tenni?
Ha bejelentetted a rendőrségen, kaptál egy példányt a jegyzőkönyvből.
Ebben az esetben nem kell a büntetést befizetned, csak mutasd be a BKV-nak. Esetleg fax.
Ennyi.
Na de ha én aznap nem is utaztam ott, ahol állítólag meg lettem bűntetve, illetve van érvényes bérletem az adott időszakra, valamint gyanítható, hogy az ellopott iratommal élt vissza valaki, akkor még én fizessek 2000 forintot, hogy bebizonyíthatom nekik, hogy volt bérletem?!?
Hát ezt azért már...
Amikor voltál a rendőrségen, kaptál róla egy jegyzőkönyvet, hogy te milyen dátummal hagytad el a jogosítványod. Ezzel bemész a bkv-hoz, viszed az akkori érvényes bérleted és elmondod nekik ezt.
Elképzelhető igen, hogy a te papírjaidat adta oda. Az enyémet is használták. Az én jogsimmal vezetett a hölgy, megállították és oda is adta.. Meg is büntették. Amikor én mentem volna az új jogsimért, nem adták ki, mert bevonták, büntetés miatt. Közel fél évig húzódott, mire megoldódott a dolog..
Bizony hogy van róla jegyzőkönyvem, sőt, miután bedobták a postaládámba, levelet is írtam a rendőrségnek, hogy visszakerült hozzám az irat, ezért ne köröztessék.
Egyébként a rendőrtiszt előre megmondta, hogy előbb-utóbb vagy posta, vagy becsületes megtaláló, vagy lelkiismeret furdalásos tolvaj útján jó esély van rá, hogy visszajut hozzám az irat. Egyet nem értek csak, BKV-soknak nem tűnt fel, hogy aki a jogsi fényképén van az nem hasonlít arra, akit megbűntetnek? Vagy olyan balszerencsém van, hogy pont egy hasonló illetőt bűntettek meg? Nem akarok rosszat feltételezni, de a gyanúm, hogy az ellenőrök meg sem nézték hogy egyezik a fotó a személlyel, csak automatikusan írták a bűntetést, mint a gép.
Egyáltalán mi a francnak hordoztok magatokkal lakcímkártyát???
Ha vezetsz elég a vezetői engedély!
Ha gyalogos vagy akkor elég a vezetői engedély vagy a személyazonosító igazolvány !
Én a személyit vinném, mert ha elhagyod vagy ellopják az okmányíroda 1500.- ért csinál másikat! A jogsi illetéke meg 4000.- ft!
A személyi is csak ugy 1500.- ha ellopták vagy elhagytad teljesen mind1 mivel van érvényes jogsid 1500.- az illeték személyire!
Lakcímkártyát felesleges hordani, ugyan is..
1 A rendőr sosem kéri!
2 Ha meg szeretné tudni hol laksz, akkor a személyi azonosító okmányazonosító száma vagy a jogsi sorszáma alapján le kéreti az adataidat a BM nyilvántartásból ott le jön minden!
Lakcím kártyát én csak akkor viszek ha pl Bankba kell menjek ügyet intézni.. egyébként sosincs nálam és nem is követelhetik!
Még annyit hozzá teszek hogy 500 írattal nem fogok mászkálni, így a TB kártya ADÓ kártya semmi ilyen okmány nincs nálam..
Mindig azt viszem csak ami kell, tegyük fel valaki elhagyja a táskáját vagy ellopják..
Lakáskulcs benne lakcímre mennek is, és törik fel a lakást! Ezért nincs nálam semmi ilyen biztonsági okokból sem.
Megfontolandó de mindenki ugy csinálja ahogy neki jó csak utána ne sirjon hogy kirabolták.. meg betörtek hozzá..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!