Beakarják tiltani a "cigány" szót?
Hallottam egy ismerősömtől, és a reggeli újságban is olvastam... Ekkora baromságot! Mi a franc sértő a cigányoknak a cigány szóban?
Mellesleg, az irodalmi művekkel mi van? Ha mostantól a jövőben egy tanár egy Arany János cigányokkal kapcsolatos művét olvassa fel az osztály előtt (pl: Nagyidai cigányok), akkor cigány helyett romát olvas fel vagy mi? ...és ezz nem csak Aranyra, hanem rengeteg más magyar költőre is igaz.
Megnéztem a cikket. Nagyon állat!
"Betiltja a kormány a cigány szó használatát – jelentette be péntek délután a kormányszóvivő. A kifejezés ugyanis sértő lehet a romákra nézve. Helyette a hivatalos dokumentumokban c-típusú állampolgárként fogják őket jegyezni, a köznyelvben és a médiában pedig hiperpigmentált jelzővel szabad majd őket illetni, a roma megnevezés mellett."
De nehogy komolyan vegye már valaki! :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!