Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Tesz a rendőrség valamit, ha...

Tesz a rendőrség valamit, ha ezzel odamegyek? (bővebben lent)

Figyelt kérdés
Az osztálytársaim iskola után rendszeresen, akaratom ellenére figyelnek/követnek, akár még az üzletbe is képesek utánam jönni, visszaélve azzal, hogy én egy kicsit visszahúzódóbb vagyok. Ez engem nagyon zavar, és nem lehet tudni, miért teszik ezt, lehet hogy hátsó szándék vezérli őket! Ha a rendőrségnek ezt jelentem, tesznek valamit, vagy ez még nem ok a feljelentésre?
2011. dec. 4. 14:32
 1/3 anonim ***** válasza:

ha elédállnak vagy fenyegetnek, gátolnak a szabad mozgásban és még be is kiabálnak valamit, akkor mehet a rendőrségre.

hacsak simán követnek, akkor nem

2011. dec. 4. 14:49
 2/3 anonim ***** válasza:
Így igaz, ha követnek akkor még nem , de ha már bántanak piszkálnak téged, beléd kötnek mindenbe, akkor már nyugodtan mehetsz.
2011. dec. 4. 15:20
 3/3 anonim ***** válasza:

Zaklatás

176/A. § (1) Aki abból a célból, hogy mást megfélemlítsen, vagy más magánéletébe, illetőleg mindennapi életvitelébe önkényesen beavatkozzon, rendszeresen vagy tartósan mást háborgat, így különösen mással, annak akarata ellenére telekommunikációs eszköz útján vagy személyesen rendszeresen kapcsolatot teremteni törekszik, ha súlyosabb bűncselekmény nem valósul meg, vétséget követ el, és egy évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.

(2) Aki félelemkeltés céljából

a) mást vagy rá tekintettel hozzátartozóját személy elleni erőszakos vagy közveszélyt okozó büntetendő cselekmény elkövetésével megfenyeget, vagy

b) annak a látszatnak a keltésére törekszik, hogy a sértett vagy hozzátartozója életét, testi épségét vagy egészségét sértő vagy veszélyeztető esemény következik be,

vétséget követ el, és két évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.

(3) Aki a zaklatást

a) házastársa, volt házastársa, bejegyzett élettársa, volt bejegyzett élettársa, élettársa, vagy volt élettársa,

b) nevelése, felügyelete, gondozása vagy gyógykezelése alatt álló személy

sérelmére követi el, az (1) bekezdésben meghatározott esetben két évig terjedő szabadságvesztéssel, a (2) bekezdésben meghatározott esetben bűntett miatt három évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.

2011. dec. 12. 03:16

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!