Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Szerintetek mit lépnének rá?

Szerintetek mit lépnének rá?

Figyelt kérdés

Férjem kamionon dolgozik. Most a NAV 800 000 Ft-ra büntette. Arra gondoltam, hogy rajzolok egy 800 000 Ft-os bankjegyet, és beküldöm nekik.

Szerintetek hogy lehet ilyen szinten irreális a büntetés összege a jövedelemhez képest?

2011. dec. 2. 21:24
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
100%

Gondolom, semmi szabályba vagy törvénybe ütközőt nem követett el, hogy megvágták 800 ezerre. ÉS hogy lehet ilyen irreális a büntetés összege? Úgy, hogy van, amitől csak így tudják elrettenteni az embert.

Egyébként hogy mit csinálnának? Azzal, ha beküldesz egy kamu 800 ezrest, semmi törvénybe ütközőt nem követsz el, báááár egy nagyon kukacoskodó jogász ráhúzhatja, hogy át akartad verni őket... de amúgy nem hinném, hogy ebből bajotok lenne. Abból már igen, ha nem fizeti be.

2011. dec. 2. 21:46
 2/11 A kérdező kommentje:

"van, amitől csak így tudják elrettenteni az embert."

Hát igen, ez tény. Benne van a pakliba, hogy az embert megfogják. Bár erre kisebb az esély, mint arra, hogy ha nem teszi, akkor kirúgják, mert nem tudja időbe elvégezni a feladatát. Nem abba a világba élünk, ahol az ember finnyáskodhat, hogy jajjj ezt nem csinálom, mert ezt nem szabad. Vagy csinálod, vagy éhendöglesz... :(

Gondoltam leírom, nehogy bárki is bármi szörnyű "bűn" elkövetését gondolja bele a történetbe.

2011. dec. 2. 21:55
 3/11 anonim ***** válasza:
Tudom, értem én... a bérgyilkos is csak a munkáját végzi, ha nem tenne törvénytelen dolgot, akkor éhenhalna. Csak tudod a törvény, a KRESZ, meg minden, akkor is vonatkozik rá, ha ő kamiont vezet.
2011. dec. 2. 22:33
 4/11 anonim ***** válasza:
a munkavégzést meg lehet tagadni, ha törvénytelenségre kényszerül vagy kényszerítik az elvégzése közben....ha ezért kirúgják, akkor munkaügyi bíróságon simán megnyeri a pert
2011. dec. 3. 09:53
 5/11 anonim ***** válasza:

Azért még a mai világban is nem kispályás cselekedetért kell 800 ezret fizetni. Ha már nyilvánosan felvetetted a problémát, talán kicsit konkretizálni lehetne a büntetés okát. Úgy könnyebb véleményt alkotni.

Igen, a munkáltató néha követel törvénytelen dolgot, például a tachográf hamisítását. De minden megbízást lehet mérlegelni, a súlyosságát, következményeit, továbbá a kikerülését nemcsak egy határozott "nem teszem"-mel lehet elérni.

A büntetést nem tudod kikerülni, csak fokozni mulasztási bírsággal, és hasonlókkal. Viszont a konkrét esetben esetleg vizsgálni lehet az elkövetés körülményeit a felelősség megosztásának, így a büntetés közös megfizetésének érdekében. Továbbá az együttműködés adhat alapot a méltányosság kérésére. Tehát a dolgot még elég sok körülmény befolyásolhatja.

2011. dec. 3. 10:22
 6/11 anonim ***** válasza:
hát mi volt az a szörnyű "bűn"? Ennek ismerete nélkül nehéz véleményt mondani. Mindenesetre úgy tudom lehet fellebbezni vagy méltányossági alapon kérni elengedést vagy részletfizetést.
2011. dec. 3. 11:46
 7/11 anonim ***** válasza:
" Arra gondoltam, hogy rajzolok egy 800 000 Ft-os bankjegyet, és beküldöm nekik. " csak nehogy vicces kedvében találd az előadót, még feljelent pénzhamisításért
2011. dec. 3. 11:54
 8/11 anonim ***** válasza:

Pénzhamisításért nem fogják perbe fogni, lásd azt az emlékezetes esetet, amikor egy bácsitól 108 ezer forintért vettek 3 birkát. A vételárat két darab 54 ezer forintos címletű bankjeggyel fizették ki. :D Ott sem hamisításért, hanem azért fogták perbe, mert átverte a másikat. De szerintem tényleg nem érdemes kekeckedni, tudod, azzal legfeljebb csak a saját helyzeteteket rontod.

Egyébként meg ahogy fentebb leírták, igen, a munkavállaló nem kötelezhető arra, hogy törvénybe, vagy hatályos jogszabályba ütközőt tegyen. Csak valamiért a kamionos társadalom saját privilégiumának érzi, hogy rájuk nem vonatkoznak a törvények. Tudod, egyetlen esetben lehet a KRESZ szabályait megszegni: ha van megkülönböztető jelzésed, azt pedig csak indokolt esetben adnak. (Az, hogy k*csög a főnöke, az nem indokolt eset.) Érdekes, ezt mindenki el tudja fogadni, csak a kamionosok nem. Ez most egy jó lecke volt, hogy ők is ugyanolyan állampolgárok, mint bárki más, és azért, mert siet, és mert egy böhömnagy monstrum van alatta, még nem jogosítja fel, hogy lesz*rja a törvényt.

2011. dec. 3. 23:14
 9/11 anonim ***** válasza:

Angyal gyöngyvirágom, ha a férjedet 800'000 Ft-ra büntették, ott már valami nagyon komoly dolognak kellett történnie, vagy már 5.-ször fogták meg. A kezdő bírság, még akkor is 300'000, ha te 200-al döngetsz be egy faluba. De ha nem tudja igazolni a gázolaj származását (köznyelven. "megfogja a finánc"), akkor sem ennyi a bírság. De akkor sem ennyi, ha a tachográffal csalt valamit. Mese.

A helyedben behúznám fülem farkam, és amint lehet kifizetném a bírságot, és maximális megbánást tanúsítanék. Az a NAV-os, aki az ügyeteket intézi, ugyanolyan féregnek tart téged, mint Te őt. A legtöbb esetben elhiszi, hogy a munkája fontos, és tényleg felháborítja, ha valaki olyan pofátlanul csal, amiért 800'000 kell megbüntetni. Érthetőbb például a közúti szabálysértés. 400'000 km alatt 1-szer fizettem 2000 Ft-t lámpa miatt, és összesen 15000 Ft-t két záróvonal átlépésért. Mind3 esetben maximális tisztelettel, és mély megbánással álltam az eljáró rendőrhöz, és meg is volt az eredménye, megúsztam a minimális bírsággal, és a rendőr sem viselkedett úgy, mintha élete bűnözőjét fogta volna meg. A sztorik a rendőri túlkapásokról legtöbbször egyoldalúak. Ha gey rendőr taplón viselkedik, annak meg van az oka. Ugyan ez igaz minden hasonló munkakört végző emberre. Szóval vicceskedj csak, aztán majd még rá is szálnak a férjedre, és ott szívatnak ahol tudnak. Ne nektek álljon feljebb. Azt meg csak halkan jegyzem meg, hogy ha a főnöke olyan dolgot csináltat vele, ami 800 ezres bírságot ér, akkor ott a hivatalos jövedelmen kívül még jócskán megy zsebbe is a lóvé, szal nem kell a rizsa a mély szegénységről. Nekem speciel van kamionos ismerősöm, nem éhbérért dolgoznak.

2011. dec. 9. 14:41
 10/11 A kérdező kommentje:

Kedves utolsó : itt angyalgyöngyvirágod!

Bocs, hogy nem húztam be fülem farkam, majd az ehhez szükséges érzelmi hátteret megpróbálom elsajátítani.

Kedves válaszod hangvételéből látszik, hogy mindennel képben vagy. Mindenben tájékozott vagy, és elképesztően széles látókörrel rendelkezel.

Igazad van.

A kamionos nem éhbérért dolgozik. A fenti büntetés nem egy éves, csak negyedéves fizetése. Tehát tényleg megteheti, hogy fizet.

Természetesen nem tudod a körülményeket, szándékosan nem írtam le, de látom azért Te mégis megoldottad a rejtélyt. Gratulálok hozzá, ügyes voltál!

Amúgy arról volt szó, hogy férjem hazajött a pihenőidejére, ami 9 óra, a hivetelos 21 óra munka után. /Két sofőrnek ennyi/ Irigylésreméltó nem igaz?

Lefeküdt aludni, de nem telt el 3 óra, a főnöke már leordította a fejét, hogy takarodjon vissza az autóhoz, mert az árut már várják.

Szerinted mennyi kedve volt szabályt szegni???????

Inkább aludt volna.

Mennie kellett, mert nekem költözés után még csak most lett állásom, és egyedüli családfenntartóként nem ugrálhatott.

Na ebből lett a baj. Mágnest kellett tenni utasításra a tachográfra, és begurulni a gyár területére. Kb 200 m-en fogták meg, amikor jött ki. Ez volt a nagy bűne, csak még lincselés előtt leírom.

No mindegy fellebbezés elment, utasításra csinálta, ügyvéd megírta, mi elküldtük.

Azért ilyen magas a büntetési tétel, mert ha minden igaz, akkor nem sima szabálysértés az elektronikus eszköz manipulálása vagy mi a bánatom

Ja, és légyszives másold be azt a soromat, amiben szerinted nekem bármely NAV-os az ellenségem, vagy arra utal, hogy én bárkire is haragszom, aki a munkáját végzi.

Ilyen nem volt. Arra utaltam csupán, hogy kifizetni nem, esetleg rajzolni tudok ennyi pénzt.

Értelmezd a szöveget! Ezt is olvasd el többször.

Köszi

2011. dec. 13. 16:17
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!