Verekedtem és felfelentetek a szülők. Mi lehet majd?
"Én ugye nem követtem el semmi törvénytelent, mert mondok, amit akarok, "
Végeláthatatlan azon törvényi tényállások listája, amit csak szóban is el lehet követni. Ez sem kifogás.
Az erőszak a gyengék fegyvere. Az agyban gyengéké. Ennyi.
Aki feljelent az nem rossz? Engem is jelentettek már fel, pedig az égvilágon semmit se követtem el. A feljelentőmnek ez a kedvenc sportja és azt remélte, hogy bajba keverhet.
Időközben azt is megtudtam, hogy a hátam mögött mindenféle aljas patkánynak hord el, holott soha nem ártottam neki, de másnak sem, még csak nem is szólok hozzá, sőt egyáltalán nem foglalkoztam vele soha. Kedvem lenne ellátni a baját? Persze. Jámbor természetem ellenére azt gondolom, másnak is lenne a helyemben, de inkább nem is szóltam/szólok. Ki tudja provokálni, ha akarja? Erre is: persze. Az én türelmem is elfogy egyszer. Ha ütök, annak viszont nyoma van, pláne hirtelen felindulsából, amikor azt se érzékelem, hogy mekkorát. Emberre nem támadtam (nem akarok bajba kerülni), de sajnos a saját költségemre már tapasztalnom kellett, hogy nem kicsit jár el a kezem dühömben.
Mi is történne akkor? Azonnal futna látleletért és feljelentene. Engem elmarasztalnának, valami jó kis büntetéssel megajándékoznának és semmit sem számítana, hogy ő provokálta az egészet. Szerintem azért ez nem jól van így.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!